Tuin afzetten

De tuin afzetten met een tuinafscheiding is vrij gebruikelijk. Daarvoor wordt in de regel gekozen voor een houten tuinafscheiding. Schuttingen worden daarbij vaak gebruikt, maar er zijn ook andere creatieve oplossingen. Houten palen bijvoorbeeld. Houten palen worden veelal gebruikt om de schuttingen met elkaar te verbinden, maar kunnen ook zelf een fraai tuinafscheiding vormen als je de palen naast elkaar zet. Met houten palen heb je meer vrijheid om de vorm van je schutting te bepalen. Je kunt lagen palen gebruiken, hoge palen, maar je kunt ze ook gemakkelijk gebruiken als een tuinscheiding niet recht loopt, maar er bochten in de afscheiding zitten. Zo kun je gemakkelijk de contouren van de tuinafscheiding volgen. 

Soorten houten palen 

Je kunt gebruik maken van diverse houtsoorten voor je houten palen, maar belangrijk is dat het vooral duurzaam hout is dat lang mee kan gaan en bestand is tegen de weersinvloeden. Er zijn dan verschillende goede opties voor. Grenen palen worden veel gebruikt. Grenen is van nature geen houtsoort dan zeer duurzaam is, maar kan wel worden behandeld. De grenen palen worden dan geïmpregneerd, waardoor houtrot, schimmels en insecten geen kans meer krijgen en het hout duurzaam wordt. Een zeer goede houten paal dat van nature wel duurzaam is, is kastanjehout. Dit hout is goed bestand tegen vocht en daarbij ook nog eens ecologisch verantwoord. 

Waar op letten bij aanbrengen van houten palen? 

Hout dat in rechtstreeks contact komt met de grond is extra gevoelig voor houtrot en aantasting door vocht. Ook al gebruik je een duurzame houtsoort, het is belangrijk om de houten palen niet rechtstreeks in de grond te zetten. Er zijn daarvoor speciale paalhouders beschikbaar. Deze paalhouders kun je in de grond graven of soms kun je ze ook in de grond steken en zijn van aluminium of staal. Het is ook mogelijk om eerst een betonlaag aan te brengen en de houten palen in beton te gieten. 

Comments are closed.