Dashboard camera, dashcam en dashcams

Dashboard camera, dashcam en dashcams

Veiligheid op de weg dat willen we natuurlijk allemaal. Helaas zit een ongelukje vaak in een klein hoekje. Het gebeurd regelmatig dat het lastig te bepalen is wie de schuldige is. Natuurlijk wil je niet dat het jouw overkomt dat je de schuld krijgt terwijl je er helemaal niets mee te maken hebt. Maar probeer dit maar eens te bewijzen zonder dashboard camera. De handige dashcam zorgt er namelijk voor dat jouw onschuld altijd bewezen wordt. Je hebt voldoende bewijs om aan de politie de dader aan te bewijzen. Vanuit je auto worden full HD beelden gemaakt van de omgeving. Deze worden opgeslagen en kunnen op een later moment op de dashcams worden teruggekeken.

 

Verschillende soorten dashcams.

Als je opzoek gaat naar dashcams dan zijn er heel veel verschillende kenmerken waar je rekening mee kan houden. Afhankelijk waar je een dashcam voor wilt gebruiken zijn er een aantal kenmerken. Als eerste is er de kwaliteit waarin de beelden worden opgenomen. Zo kunnen de beelden in 1080p Full HD worden opgenomen of in 720p. Uiteraard is de kwaliteit van 1080p een stuk hoger, waardoor je de beelden beter kan terugkijken. Nog een specificatie is de GPS uitrusting. Hierbij worden de beelden niet alleen vastgelegd, maar wordt er ook vastgelegd waar de beelden zijn opgenomen.

Dashboard camera neemt beelden op wanneer het nodig is.

Een dashcam kan natuurlijk constant beelden opnemen, maar je geheugenkaartje zit zo al snel vol. Vooral als je al die beelden ook nog eens moet natrekken om een kenteken te noteren. Er zijn nu dashboard camera’s op de markt met motion detection. Met deze functie wordt er bij beweging voor de auto automatisch opnames gemaakt. Zo heb je precies de opnames die je nodig hebt van bijvoorbeeld een autodief of schade aan je auto.

Dashboard camera met dual lens.

Als je opzoek gaat naar dashcams dan kom je ze vaak tegen met een camera aan de voorkant. Dit is niet handig als er ineens een auto vol achterop duikt en wegrijdt zonder de schade te melden. Een dashboard camera met dual lens maakt zowel opnames van voren als van achter. Je kan zo door de achteruit filmen als er een auto achterop knalt of je kan beelden opnemen van de kinderen achterin dankzij de dual lens. Een dashboard camera maakt zowel voor als achteren beelden.

Comments are closed.