De dagwaarde van een tweedehands auto

Het eerste waarnaar je kijkt als je een tweedehands auto wil kopen of je eigen voertuig wil verkopen, is de dagwaarde van de auto. Via de kenteken check geven wij de dagwaarde auto rdw. Dat wil zeggen: de dagwaarde waarop wij, de RWD, de auto inschatten.

Hoe dan?

De waarde die wij doorgeven is waarschijnlijk niet de prijs die je ook echt voor je auto krijgt. Die kan hoger of lager uitvallen. Dat komt omdat wij de auto taxeren op statistische gegevens die bij ons bekend zijn over het voertuig. Omdat je de prestaties van een auto niet alleen op statistieken kunt baseren, kan de prijs afwijken van de prijs die je uiteindelijk voor je auto krijgt of betaalt.

Indicatie

Wij geven een prijsindicatie. Pin je daar niet op vast; zoals gezegd zijn er meer factoren dan alleen statistieken die de waarde van een auto bepalen. Ons prijsadvies is bedoeld als een steuntje in de rug als je niet weet hoeveel je voor je auto moet vragen of dat de prijs die de autodealer je voorschotelt wel overeenkomt met de kwaliteit.

Let zelf goed op

Misschien heb je er geen verstand van of ligt je interesse in andere gebieden: het is altijd een goede zaak om je te verdiepen in de autowereld voordat je een occasion aanschaft. Door zelf oplettend te zijn, meer bronnen te raadplegen over je aankoop bijvoorbeeld, kan je al snel onjuistheden ontdekken. Is de prijs van jouw auto naar keuze veel lager dan die uit hetzelfde bouwjaar op een andere site? Check dan eerst even of de auto niet als gestolen is opgegeven. Je mag je vingers dan niet hebben gebrand aan een dergelijk misdrijf, een gestolen voertuig in je bezit hebben is net zo strafbaar als er een stelen.

Comments are closed.