De voor- en nadelen van parkeren in een parkeergarage

Je kent het wel, je hebt een heerlijk dagje weg naar een grote stad gepland. Alles is goed voorbereid en je kijkt er al de hele week naar uit. Gezellig een dagje winkelen, wandelen, naar een museum of lekker terrassen. Geen files onderweg dus alles lijkt mee te zitten. Vol goede moed kom je in de stad van bestemming aan en dan begint het… de zoektocht en het vinden van een parkeerplek. Je kunt op zoek gaan naar een parkeerplek in een straat, maar wat vaak een stuk makkelijker is zijn parkeergarages. Om je wat te helpen met de voorbereidingen, hieronder enkele voor- en nadelen van parkeergarages.

Nadelen

Parkeergarages zijn vaak ietwat duurder dan het parkeren in een normale straat. Het ligt natuurlijk aan de locatie in de stad en in welke stad je zit. Daarnaast zijn de meeste parkeergarages 24 uur per dag open, maar niet allemaal. Het is dus goed om van te voren te bekijken of de parkeergarage waar je naar toe wil open is, op de tijden dat je in en uit wil rijden! Voor enkele bestuurders kunnen parkeergarages ook net te laag zijn. Bestelbusjes kunnen er niet altijd in, check dus de hoogte. Met een gewone personenauto kun je vrijwel altijd gewoon parkeren in een parkeergarage.

Voordelen

Parkeergarages zijn vaak makkelijk te vinden. Ze staan van te voren al duidelijk aangegeven en meestal kun je meteen zien of er plek is om te parkeren. Zo hoef je niet uren door de stad te rijden op zoek naar die ene straat waar nog een plekje vrij is. Wat ook handig is, is dat je dit ook van te voren al kunt plannen. Door te zoeken op internet kun je meestal zien waar de parkeergarages in de stad zitten. In de meeste steden zitten bijvoorbeeld Q-park parkeergarages. Vaak bevinden de parkeergarages van Q-park zich op strategische locaties, op die manier ben je bijvoorbeeld snel in het centrum. Een ander voordeel van het parkeren in parkeergarages is dat je auto veilig staat. Als je je auto bijvoorbeeld in een drukke straat neerzet is schade niet uitgesloten. Parkeergarages zijn vaak beveiligd en minder druk waardoor je je niet druk hoeft te maken om de veiligheid van je auto!

Kortom, parkeergarages zijn in veel gevallen heel handig, zeker in drukke steden waar parkeerplekken nu eenmaal heel schaars zijn.

Comments are closed.