Een tweedehands auto kopen: wat moet je weten?

Ben je op dit moment aan het kijken naar tweedehands auto’s? En heb je wat auto’s gezien die je wat lijken, en die je graag wilt gaan bekijken? Normaal gesproken neem je dan contact op met de eigenaar, om een afspraak te maken. Wat je echter beter eerst kunt doen is het kentekennummer van de auto vragen, voordat je deze bekijkt. Lees hier waarom.

Geld besparen

Een tweedehands auto is natuurlijk vaak veel goedkoper dan een nieuwe auto. Dat is dan ook een belangrijke reden dat veel mensen voor een tweedehands auto gaan, je bespaart er geld mee. Wat echter het nadeel is van een tweedehands auto, is dat er al mee gereden is. De auto kan zonder dat je het weet allerlei mankementen hebben.

Onderhoudskosten

Door een kentekencheck uit te voeren kom je er echter achter wat voor mankementen een auto heeft, voordat je deze koopt. Zo voorkom je dat je straks na aanschaf voor allerlei onderhoudskosten moet opdraaien, die je vooraf niet had ingecalculeerd. Een kentekencheck uitvoeren kan via www.rdwkenteken.net.

APK keuring

Een kentekencheck geeft namelijk inzicht in wanneer de auto voor het laatst APK is gekeurd. Als dit recentelijk is gebeurd, dan weet je zeker dat het met de auto op dit moment wel goed zit. Als dit niet het geval is, dan moet je na aanschaf zelf de auto nog APK gaan keuren, en dat kan je veel geld koste. Dit wil je natuurlijk niet. Kijk hier dan ook zeker naar bij een kentekencheck.

Comments are closed.