Hoe zijn huurauto’s verzekerd?

Het is de nachtmerrie van iedere chauffeur: een ongeluk met je auto of met flinke pech aan je auto op de vluchtstrook belanden. En al helemaal wanneer dit een huurauto betreft! De auto is namelijk niet van jouw, dus je voelt je er extra vervelend over en het brengt extra kosten met zich mee. Het is dus erg belangrijk dat je bij het huren van een auto, navraag doet naar de verzekeringen. Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten.

De WA-verzekering

De WA-verzekering is wettelijk verplicht, waardoor iedere huurauto over deze verzekering beschikt. Zonder mag er namelijk niet gereden worden met de auto. De WA-verzekering houdt eigenlijk in dat de schade die door jou is veroorzaakt aan personen of eigendommen, wordt vergoed. Het gaat hierbij dus alleen over andermans schade en deze verzekering biedt dus ook geen dekking voor schade aan je eigen (huur)auto.

Casco Verzekering

Een Casco Verzekering is een goede aanvulling op een WA-verzekering. Hierbij wordt namelijk de schade aan je eigen auto wél vergoed. Meestal maakt men onderscheid in beperkt of all risk verzekerd. De huurauto’s van Quality Car Rent zijn bijvoorbeeld allemaal WA- en Casco All-risk verzekerd. Vaak wordt er bij het verhuren van een auto ook op een eigen risico gerekend. Dit is schade die niet kan worden verrekend bij de tegenstander, dus met wie er een botsing heeft plaatsgevonden. De hoogte van het eigen risico verschilt vaak per autoverhuurder.

Waar moet je nog meer op letten?

Het verschilt per verhuurbedrijf maar vaak is een huurauto alleen verzekerd als de verhuurder alle identiteitspapieren heeft van de inzittenden die de auto besturen. De auto is dus niet verzekerd wanneer de bestuurder rijdt, maar de autoverhuurder niet over zijn of haar gegevens beschikt. Daarnaast is het belangrijk dat er één hoofdbestuurder is. Deze persoon is verantwoordelijk voor de auto en ontvangt dus ook de boetes, ongeacht of hij of zij op dat moment achter het stuur zat of niet.

Schroom niet om dus niet om een auto te huren, het geeft je ongelofelijk veel vrijheid tijdens een dagje weg, vakanties of andere redenen. Kijk alleen even goed naar de verzekeringen die daarbij worden aangeboden en ga op fijn en veilig de weg op!

Comments are closed.