Met de buscamper weg?

Heb je voor het eerst een buscamper gekocht of ben je van plan een buscamper te huren deze zomer? Wat leuk! In dit blog nemen we een aantal praktische zaken met je door zodat je goed voorbereid en zonder zorgen op vakantie kunt.

Bestemming

Voordat je op vakantie gaat kun je je alvast oriënteren waar je ongeveer heen wilt. Koop wat leuke vakantiebladen of kijk bijvoorbeeld naar het tv programma’s als ‘Op de Camping’ van SBS6.

De camper neerzetten

Bij het neerzetten van de camper op een campingplaats zijn een aantal zaken van belang. Zo is het bijvoorbeeld handig om alle campers met de neus in dezelfde richting te zetten. Dit zodat je niet met de zijdeuren naar elkaar toe staat. Op deze manier heeft iedereen wat meer privacy. Hiernaast is het handig om een paar meter tussen de campers te houden in verband met brandveiligheid.

Kampeerregels

In een buscamper zit vaak een chemisch toilet. Deze toilet met alleen geleegd worden in de daarvoor bestemde lozingsplaatsen. Afvalwater mag ook alleen geleegd worden op de daarvoor bestemde plaatsen. Wat mensen hiernaast vaak doen is pannen afgieten in de bosjes, dit is op veel plekken niet toegestaan gezien dit vaak voor ongedierte zorgt. Daarnaast is het natuurlijk logisch dat de kampeerplaats ten alle tijden netjes achtergelaten wordt. Ook is overlast natuurlijk niet toegestaan. Het is de bedoeling dat er rekening gehouden wordt met iedereen. Houd meegenomen huisdieren dan ook in de gaten.

Wildkamperen

Ben je van plan om te kamperen in he wild met je buscamper? Dat kan, alleen niet op elke plek. Op sommige plekken is het verboden om met motorvoertuigen op onbedekte bodem in de natuur te rijden. Kwetsbare gronden mogen namelijk niet beschadigd worden. Let dus goed op waar je bent en of het is toegestaan hier met een camper te rijden.

Veel kampeer-plezier!

Tag: Dynad.com

Comments are closed.