Onafhankelijke informatie over private lease

Autofabrikanten adverteren haast niet meer met verkoopprijzen, maar wel met super lage private lease aanbiedingen. Bij voorkeur met ronkende zinnen zoals “…je rijdt deze auto al vanaf € 199 per maand private lease…”. Wat ze vaak zo veel mogelijk verbloemen is dat die vanafprijs tegen voor jou niet al te interessante voorwaarden is. Veelal zijn de vanaf prijzen in de aanbieding gebaseerd op een contract met een gebruik van nog geen 850 km p/m (10.000 km p/j. Ga je daar overheen dan moet je bijbetalen, tussentijds danwel aan het einde van het contract wanneer je je private lease wagen weer inlevert.
Bij de lage vanafprijzen gaat het steevast ook om langere huurperioden van wel 48 tot 60 maanden (5 jaar)! Een lease periode van vijf jaar is voor veel bedrijven al een lange periode om te overzien, maar voor consumenten al helemaal. Weet jij waar je over twee jaar werkt, woont, sport of naartoe op vakantie gaat? Hoe weet je dan waar je over 4 tot 5 jaar dagelijks heen rijd. En dus hoeveel kilometers je maandelijks rijdt… En hoe is je gezinssamenstelling? Misschien wil je over drie jaar wel een grotere auto ivm gezinsuitbreiding. Of andersom juist een kleinere auto omdat je kinderen tegen die tijd uit huis zijn. Een enkele autovakantie naar Zuid-Frankrijk kan al snel gelijk staan aan de kilometers van twee maanden autorijden volgens je contract. Denk dus niet te licht na over het aantal kilometers in de kilometerbundel van een private lease contract.
Wil je tussentijds van je private lease contract af dan blijkt uit de kleine lettertjes vaak dat dit bijzonder duur is. Ook het private lease keurmerk voorkomt dit niet. Hierin is dit zelfs vastgelegd.
Duur van een private lease contract
Wil je bij voorbaat al een kortere periode leasen, of meer kilometers kunnen rijden zonder achteraf bij te betalen dan schiet het maandbedrag direct al hard omhoog met tientjes per maand. Dat geldt ook voor als je bepaalde extra’s wilt of je auto zelf helemaal wilt configureren. Een andere kleur auto, all-season banden. Je maandprijs schiet per wijziging omhoog. En komt soms wel op op bijna het dubbele van de prijs die in de advertentie van de aanbieder stond.
Private lease kent echt wel een aantal heldere voordelen, zoals dat je voor een vast bedrag per maand klaar bent. Dit geeft je een helder overzicht van je maandelijkse lasten qua autorijden. En je kunt zonder je spaarpot aan te hoeven spreken al in een nieuwe au to rijden.

Onafhankelijke informatie
Maar private lease kent zeer zeker ook diverse nadelen. Die vertellen de commerciële partijen je liever niet snel. Wanneer je zoekt op ‘private lease’ in google zie je op de drie pagina’s louter zoekresultaten van commerciële partijen. Hoog tijd dus voor wat tegengas met onafhankelijke informatie over private lease. Die vind je op privateleasetop5.nl. Met artikelen over bijvoorbeeld de voor- en nadelen van private lease, maar ook in de vorm van een checklist private lease en een vergelijkend overzicht van actuele aanbiedingen. In ons overzicht van private lease aanbiedingen tonen we gestandaardiseerde vanaf prijzen obv 36 maanden en 15.000 km per jaar. Wel zo gemakkelijk om de private lease aanbiedingen te vergelijken! Ook hebben we bij elke aanbieding de kleine lettertjes alvast voor je uitvergroot. Zodat je precies weet waar je aan toe bent voordat je een offerte opvraagt ondertekend. Op privateleasetop5.nl lees je wat je moet weten over private lease voordat je een contract ondertekend. Bespaar jezelf een toekomstige private lease kater en bezoek deze site.

Comments are closed.