Onderhouden van je wagenpark

Ben je eigenaar van een transportbedrijf, taxibedrijf, koeriersbedrijf of ander bedrijf met een groot wagenpark? Dan weet je dat het onderhouden ervan een hele klus is. Je hebt verschillende auto’s en of busjes in je bezit. Het kan zijn dat je ze allemaal tegelijk hebt aangeschaft en dat ze toen allemaal nieuw waren. Grote kans dat ze dan rond dezelfde tijd een onderhoudsbeurt nodig hebben. Toch rijdt het ene busje vaker dan het andere en maakt het ook meer kilometers. Deze moet dus eerder onderhouden worden. Als je hier mee wacht kan dat grote gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat je per auto of busje inzicht krijgt in de onderhoudsgeschiedenis. Zo weet je precies wanneer een auto weer nagekeken moet worden. Je kunt dit handmatig bijhouden, maar je kunt ook gebruik maken van fleet management.  

Fleet management

Met fleet management kun jij makkelijk en eenvoudig je wagenpark onderhouden. Je voert al je voertuigen in het systeem in en je kunt precies bijhouden welke auto of welk busje wanneer een onderhoudsbeurt nodig heeft. Je kunt het van te voren inplannen, maar je kunt in het systeem ook aangeven dat er bij een bepaald aantal kilometers een onderhoudsbeurt nodig is of na een aantal maaden. Dat bepaal je helemaal zelf. Op basis van die ingevoerde gegevens krijg je een waarschuwing. Heeft busje 1 120.000 kilometer gelopen? Dan krijg jij een waarschuwing dat het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Je kunt tevens aangeven om de hoeveel tijd het olie ververst moet worden en wanneer de banden nagekeken moeten worden. Het kost in het begin even wat tijd om dat allemaal in te voeren, maar je zult er uiteindelijk de vruchten van plukken. Je hebt namelijk bijna geen omkijken meer naar je wagenpark. Je hoeft niet zelf na te denken over hoe lang het ook alweer geleden was dat die auto een beurt heeft gekregen. Je kunt de APK er ook in zetten, zo vergeet je die ook niet.  

Overzichtelijk

Fleet management is handig te gebruiken en jouw administratie wordt er een stuk overzichtelijker van. Met één druk op de knop krijg jij een overzichtelijke rapportage van het onderhoud van uw wagenpark. In deze rapportages staat de onderhoudsgeschiedenis van uw wagenpark en ook wanneer het volgende onderhoud plaats moet vinden. Je bespaart veel tijd en vergeet nooit een auto of busje goed te onderhouden. Moeten de winterbanden er weer op? Je krijgt gewoon een melding vanuit het fleet management. Het onderhouden van je wagenpark was nog nooit zo makkelijk.

TAG: Verkeersinformatie,  Transportplanning

Comments are closed.