Ontdek nieuwe, handige informatie

Een website als eunewsmedia opent een nieuwe wereld vol handige weetjes. Ze publiceren regelmatig nieuwe berichten met daarin tips en informatie die je in het dagelijks leven toepast. Daarnaast vinden veel mensen het leuk om door de berichten heen te scrollen, op zoek naar een interessant onderwerp. De meeste berichten geven je nieuwe informatie. Denk bijvoorbeeld aan een bericht die je uitlegt wat sticker printing is, of welke chocolade geen suiker bevat. Deze berichten voorzien je van nieuwe kennis. Sommige berichten willen je bewust inspireren. Bijvoorbeeld een bericht met tips over hoe je een houten horloge draagt.

Maak je leven een stukje makkelijker

De berichten informeren je niet alleen, ze bieden ook handige tools aan om eens naar te kijken. De woordenteller online is hier een mooi voorbeeld van. De woordenteller ondersteunt je tijdens het schrijven, door het aantal woorden, zinnen, symbolen of paragrafen bij te houden. Ook bereken je bijvoorbeeld het gemiddelde van het aantal woorden of het aantal zinnen per paragraaf. Deze informatie is heel belangrijk wanneer je verkoopteksten schrijft. Het doel van verkoop- of blogteksten is lezers aantrekken. Dit doe je door de juiste schrijfstijl te gebruiken. Doe je dit niet, dan stoot je lezers juist af.

Doe eens gek en schrijf een boek

Het schrijven van een boek staat bij veel mensen op de bucketlist. Toch blijkt maar een klein percentage hiervan uiteindelijk echt een boek te schrijven. Dit komt omdat het schrijven van een boek meer is dan alleen een goed verhaal hebben. Een verhaal lijkt in je hoofd vaak heel logisch, maar om het vervolgens op precies die manier op te schrijven is lastig. Een woordenteller ondersteunt je in dit proces. Schrijvers tellen soms dwangmatig het aantal woorden en zinnen per paragraaf, om een goed leesbaar geheel te maken. Een woordenteller neemt dit onderdeel over, waardoor de schrijver dit makkelijk loslaat. 

Verplaats je in de lezer

Stephen King zei eens in een interview dat een goede schrijver een uitstekende lezer is. Hiermee bedoelde hij dat je als schrijver veel leeservaring op moet doen. Wanneer je regelmatig een boek leest, merk je wat wel en niet prettig is. Een langdradige opbouw met eindeloze zinnen leest voor de gemiddelde lezer niet prettig. Is dit de doelgroep die je aan wil spreken als schrijver, dan is het goed je te verplaatsen in de gemiddelde lezer. Denk eens na over wat je zelf prettig vindt wanneer je een boek leest. Maak tijdens het lezen notities. Welke schrijfstijl spreekt je aan, hoelang is een gemiddelde alinea en uit hoeveel bladzijden bestaat een goed boek? Laat dit je inspireren tot het schrijven van een goed leesbaar boek.

Schrijf om te inspireren

De kracht van het schrijven zit hem in het inspireren van anderen. Tom de Wal bekend boeken te gebruiken om zijn interpretatie van het woord van God te verspreiden. Een amuserende tekst schrijven is vrij eenvoudig, maar hier een boodschap mee doorgeven is een uitdaging. Veel schrijvers gaan deze uitdaging aan en laten morele waarden doorschemeren in hun verhalen, om zo hun lezers te inspireren.

Comments are closed.