Roadtrip inspiratie

Wil je een leuke roadtrip maken? Europa heeft prachtige wegen en het maken van een roadtrip is iets wat je absoluut afgevinkt moet hebben op jouw bucketlist. In dit artikel leggen wij je uit waar je rekening mee moet houden tijdens je roadtrip.

Europa of er buiten?

Wanneer je een roadtrip wilt gaan maken is het belangrijk om wat zaken uit te zoeken. Voor een roadtrip in een ander werelddeel moet je vaak rekening houden met het feit dat je extra zaken moet regelen. In Europa kun je relatief snel vertrekken, en is het bijvoorbeeld waarschijnlijker dat je een eigen vervoersmiddel hebt. Hierdoor heb je minder kosten aan het vervoersmiddel zelf.

Korte of lange roadtrip?

Je kan in Europa relatief veel zien in korte tijd. Je kan kiezen voor een langere roadtrip, waarbij je meerdere landen combineert. Je kan echter ook kiezen voor een korte roadtrip, waarbij je bijvoorbeeld alleen een deel van Frankrijk of Spanje bezoekt. Ook kan je kiezen voor een roadtrip dicht bij huis of een roadtrip waarbij je eerst het vliegtuig pakt en vervolgens een auto huurt. Er is ruim keuze!

Met welk vervoersmiddel ga je?

Het is goed om stil te staan bij het vervoersmiddel dat je wilt gaan inzetten voor jouw roadtrip. Maar ook het type brandstof kan belangrijk zijn!

Auto versus camper

De eerste keus die je maakt is of je met een auto op roadtrip gaat of voor een alternatief zoals de camper gaat. Je kan natuurlijk in de auto kampeerspullen meenemen, maar je kan ook kiezen voor het comfort van een camper. Een camper is natuurlijk duurder, maar het heeft wel veel gemakken waarmee je roadtrip een stuk ontspannender wordt!

Type brandstof

Ook de keus voor de brandstof is er tegenwoordig één om rekening mee te houden. Het kan bijvoorbeeld zeer voordelig zijn om elektrisch te rijden, waardoor je flink bespaart op brandstof. Voor een lange roadtrip kan dit een behoorlijk verschil maken. Als je 25.000 kilometer per jaar zou rijden zouden de maandelijkse kosten voor benzine op zo’n 220 euro uitkomen, terwijl het voor elektriciteit zo’n 85 euro per maand zou zijn.

Comments are closed.