Verschillen in deurgrepen

Deurgrepen zijn iets anders dan deurklinken. Open je een deur uit het slot, dan heb je een deurklink nodig. Met een deurgreep trek je of duw om de deur te openen. Een deurgreep zul je daarom veel zien op schuifdeuren, kastdeuren en binnendeuren. Ook deuren, zoals de voordeur, kan naast het slot en deurklink ook een deurgreep hebben. In de regel is een deurgreep dan om esthetische redenen aangebracht, maar kan ook functioneel worden gebruik nadat de voordeur van het slot is gehaald. Een deurklink kan betreffende het design van groot belang zijn voor een interieur. Een mooi uitgevoerde deurgreep aan een binnendeur, vormt de blikvanger van een kamer.

Klassieke deurgrepen

Onder klassieke deurgrepen vallen erg veel modellen. Klassiek hoeft namelijk niet altijd rond en met sierlijke vormen te zijn. Het kan ook uitgevoerd zijn in een minimalistische stijl, zonder versieringen. Het is afhankelijk van hoe klassiek je woning is ingericht. Een deurklink van messing met marmer, zal in zeer klassieke interieurs prachtig staan. Maar je kunt ook gaan voor een eenvoudige deurgreep, waar heel subtiel een houtsoort in is verwerkt. Messing, nikkel en smeedijzer zijn de meest gebruikte materialen voor klassiek uitgevoerde deurgrepen.

Moderne deurgrepen

Heb je een modern of minimalistisch interieur? Dan passen op je binnendeuren, mooi strak uitgevoerde deurgrepen. Wil je je binnendeuren aanpassen aan je witte minimalistische interieurstijl? Kies dan voor mooie sobere witte deurgrepen. Roestvrij staal en roestvrij staal geborsteld zullen ook prachtig staan in een modern interieur. Een ander kenmerk van moderne deurgrepen is de vormgeving. Deze deurgrepen hebben geen ronde of ovale vormen, maar zijn uitgevoerd met strakke lijnen. De greep zelf kan wel rond zijn, maar zonder verdere opsmuk. Nog strakker wordt het als de greep zelf in een rechthoekige vorm is uitgevoerd. Wil je je deurgreep juist een opvallend onderdeel van je moderne interieur laten uitmaken? Kies dan voor een strakke brede deurgreep die opvalt.

Comments are closed.