Verschillende soorten bedden op een rijtje

Een nieuw bed kopen doe je niet iedere dag. Wanneer je al een tijd niet in de wereld van bedden bent geweest, zal je vast versteld staan van het enorme aanbod vandaag de dag. Wel prettig om zoveel keus te hebben. Hoewel, het maakt het uitkiezen van een nieuwe bed er niet echt makkelijker op. Daarom is het belangrijk om van tevoren alvast de nodige research te doen. Waar ben je precies naar op zoek? Wat zijn je wensen? En ook belangrijk: wat vind je mooi? Om die zoektocht alvast een beetje gemakkelijker te maken, hebben wij de verschillende soorten bedden op een rijtje gezet. Wanneer je weet in welke categorie je moet zoeken, win je al een heleboel tijd.

Ruimtebesparende bedden


Ruimtebesparende bedden vallen onder een geheel nieuwe categorie en worden voornamelijk in de kinderkamer en logeerkamer gebruikt. Onderschuifbedden kopen bij weidswonenenslapen doe je natuurlijk niet zomaar. Het is ideaal om een apart onder- of bovenbed voor de logeerkamer of kinderkamer aan te schaffen. Wanneer er een logeetje is, tover je deze eenvoudig tevoorschijn en creëer je twee royale slaapplaatsen.

Naast onderschuifbedden horen ook vouwbedden en zelfs hoogslapers tot de categorie ruimtebesparende bedden. Wat voor jou de beste keuze is, hangt voornamelijk af van de eigen persoonlijke voorkeur.

Peuter- en kinderbedden


Wanneer je op zoek bent naar een bed voor in de kinderkamer, dan is het belangrijk om bij de leeftijd van je kind stil te staan. Er zijn namelijk bedden voor iedere leeftijdscategorie verkrijgbaar. Van peuters tot tieners. Kenmerkend aan peuterbedden is de lage instap en vaak de nodige valbescherming. Bovendien is het bedje kleiner dan een standaard eenpersoonsbed. Hierdoor kan je kind gemakkelijk zelf in- en uitstappen en voelt het zich meer geborgen in het bedje.

Kinderbedden zijn vaak uit te breiden met diverse bijpassende bureaus, nachtkastjes en andere kasten. Hierdoor koop je altijd een complete set en is de kinderkamer altijd perfect op elkaar afgestemd.

Compleet slaapsysteem

Bedden met bedbodem en matras zijn verreweg de beste keuze als je in één keer alles in huis wilt halen. Door direct een geheel slaapsysteem aan te schaffen, weet je zeker dat je alles in huis hebt om van een goede nachtrust te kunnen genieten. Bovendien kan je zo eenvoudig uittesten welk slaapsysteem voor jouw lichaamshouding en persoonlijke voorkeur het beste werkt. Hierdoor wordt je lichaam uitermate goed ondersteund.

Natuurlijk is het wel nog belangrijk om het bed zelf compleet te maken met een comfortabel hoofdkussen en dekbed. Over een dekbed kopen mag niet al te licht worden nagedacht. Een dekbed is van essentieel belang voor het doormaken van een goede nacht. Laat je voldoende informeren om de juiste keuze te kunnen maken.

Slaapbanken


Om over multifunctionele meubels te praten: slaapbanken zijn uitermate geschikt voor studentenkamers, kleine appartementen of de kinderkamer. Overdag geniet je van een heerlijke comfortabele bank en vervolgens wissel je deze binnen een handomdraai in voor een bed tegen het slapengaan. Zo geniet je van een handige extra slaapplaats. Bovendien zijn deze bedden ook nog eens zowel in een eenpersoons als tweepersoons uitvoering verkrijgbaar. Voor ieder wat wils dus!

Comments are closed.