Vespa, al 50 jaar een begrip

Al ruim 50 jaar is Vespa een begrip. Vespa is de grondlegger van de traditionele scooter. Een model wat vele jaren later opnieuw wordt uitgebracht wordt retro genoemd. Piaggio, de fabrikant van de Vespa, heeft de retro scooter op de markt gebracht en daarmee de Vespa nieuw leven ingeblazen.

Heel retro

Tegenwoordig zie je veel retro scooters voorbij komen rijden op straat. Retro scooter zijn weer helemaal in en daar spelen veel scooter fabrikanten handig op in. Veel merken fabriceren dergelijke modellen dus op grote schaal. Ook de Chinezen hebben door dat er in Europa een goede afzetmarkt is ontstaan. De merken Turbho, IVA en Killerbee zijn merken uit China. De prijs is laag dus je hebt voor weinig geld al een gloednieuwe scooter.

Kwaliteitverschil

Er zit echter wel kwaliteitverschil tussen de echte Vespa en een Chinese kloon. De kwaliteit van Vespa is ongekend en bovendien zijn deze scooter tot in detail afgewerkt. De body is compleet van metaal en de techniek is uiterst betrouwbaar. Je betaald dan ook wat meer maar hebt er vele jaren plezier van. Mocht je de scooter ooit willen verkopen dan zul je verbaasd zijn hoe goed de dagwaarde nog is. Je krijgt er met andere woorden nog een hoop geld voor terug omdat Vespa zijn waarde blijft behouden. De Chinese scooter daarentegen is niet zo geschikt voor dagelijks gebruik maar moet je meer zien als plezierscooter die veel in de schuur staat en er meer met mooi weer uitkomt.

Populaire modellen

Populaire Vespa modellen zijn de Vespa Primavera en de Vespa Sprint. De Primavera is als een 2014 en als 2015 model verkrijgbaar. Het grote verschil tussen deze 2 is dat de 2015 uitvoering meegespoten binnenkappen heeft en de andere niet. De Vespa in het algemeen heeft een bijzondere wielophanging aan één kant waardoor je het wiel net als een autowiel kunt verwisselen. Als je een goede scooter zoekt die niet alleen tot in de puntjes is uitgewerkt maar ook super betrouwbaar is dan kom je alleen uit bij de Vespa.

Comments are closed.