Wat te doen bij autoschade?

Wat een pech, schade..

Wanneer u schade oploopt aan uw auto is dit erg vervelend. Vaak raken mensen ook in paniek of zijn ze geschrokken door het oplopen van schade. Toch is het aan te raden om kalm en beleeft te blijven wanneer er ook andere partijen bij betrokken zijn. Het is in alle gevallen aan te raden contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer: 0900-8844. Wanneer er  slachtoffers zijn of als er zich een gevaarlijke verkeerssituatie voortdoet voor u of voor anderen, kunt u natuurlijk ook 112 bellen.

Wanneer er een ongeluk heeft plaatsgevonden is het belangrijk dat op de plaats van het ongeluk een Europees Schadeformulier ingevuld wordt. Neem voor het invullen van het schadeformulier tijd zodat u de belangrijke details van het ongeluk duidelijk vermeldt.

In het geval dat er onenigheid is ontstaan tussen de beide partijen die bij het ongeluk betrokken zijn, is het verstandig om de gegevens van eventuele getuigen te noteren.

Moet ik schade claimen?

Wanneer u autoschade claimt heeft dit invloed op de premie die u maandelijks betaald, na een schadeclaim daalt u namelijk één of enkele treden op de bonus-malusladder en stijgt de premie. Voor een uitgebreide informatie over het wel of niet claimen van autoschade kunt u terecht bij de consumentenbond.

Auto repareren

Waar u in het buitenland nog vaak auto’s ziet rijden met vele krassen en deuken, is het voor Nederlanders niets om rond te blijven rijden met een beschadigde auto. Daarom kiezen veel mensen er voor om de auto te laten te repareren bij een autoschadebedrijf bij hen in de buurt. Garages zijn makkelijk te vinden door op Google te zoeken naar een autoschadebedrijf bij u in de buurt zoals autoschade eindhoven. Deze schadebedrijven zorgen er voor dat uw auto er weer als nieuw uit komt te zien.

Comments are closed.