Zakelijk rijden anno 2016

Het wordt het de leaserijders de laatste tijd niet echt makkelijker gemaakt, zakelijke auto’s zijn in 2016 een stuk duurder geworden doordat de auto’s in een hogere bijtellingscategorie terecht komen. Er is in 2015 een onderzoek gedaan naar personenwagen in het zakelijke segment. Van die zakelijke auto’s komt ruim 72% in aanmerking voor een hogere bijtelling. Voor de overige 28% blijft dit nagenoeg hetzelfde. In 2015 zijn er daardoor op de valreep meer leaseauto’s uitgegeven, vanwege de nieuwe categorie indeling in de bijtelling van 2016.

Bijtelling 2016

In 2015 werden de zakelijke auto’s ingedeeld in 5 categorieën, namelijk de 4, 7, 14, 21 en 25% categorie, nu vervalt als het ware de 7% categorie en worden de auto’s meteen een stuk hoger ingedeeld. Ook de auto’s die niks uitstoten blijven in de 4% categorie. Auto’s die 1 t/m 50 gr/km betalen een percentage van 15%. Wanneer je tussen de 51 t/m 106 gr/km uitstoot word je ingeschaald op 21%. En de grootste CO2-uitstoters vanaf 107 gr en meer die komen terecht in de 25% categorie. Deze percentages gelden alleen voor zakelijke leaserijders die meer dan 500 privékilometers op jaarbasis rijden. Als je onder de 500 km norm blijft ben je uitgesloten van de bijtelling. Maar hoe houd je dat iedere keer bij, je kan dit uiteraard totaal handmatig bijhouden, maar de kans op fouten is groot waardoor je voor onverwachte kosten komt te staan.

Ritregistratie

Door middel van een ritregistratiesysteem kan je deze onverwachte kosten voorkomen. Maar hoe gaat zo’n systeem nou in z’n werk? Bij een officiële dealer kun je dit soort ritregistratiesystemen aanschaffen. Elke 5 seconden voeren de apparaatjes een meting uit waar de coördinaten van de auto worden bijgehouden. Daardoor zijn deze apparaten een stuk nauwkeuriger dan je eigen kilometerteller, het kan dan uitkomen dat je 2% minder kilometers hebt gereden dan er werkelijk op je eigen kilometerteller staat. Bij aanschaf moet je erop letten dat ze ook het ‘Keurmerk RitRegistratieSystemen’ bezitten. Dit is een onafhankelijk keurmerk, die ontwikkeld is door een aantal initiatiefnemers, zij werken nauw samen met De Belastingdienst, waardoor je een risico op een boete of naheffing volledig uitsluit. Door middel van een computerprogramma en een app kun je op een hele makkelijke manier je kilometerregistratie doorgeven aan De Belastingdienst.

Realtime registraties

Alles wordt volledig automatisch geregistreerd, verwerkt en daarna opgeslagen op een server zodat je altijd bij je data terecht kan. Niet alleen je afstanden worden geregistreerd, maar ook je snelheid, de tijd tussen punt A naar B, remgedrag en verdere rijgedragingen. Hierdoor bespaar je niet alleen de kosten voor de bijtelling, maar ook je efficiency, CO2 uitstoot en je kosten dalen hierdoor alleen maar meer. Omdat alle gegevens real-time worden opgeslagen, kun je door middel van de computerprogramma of app snel bij de gegevens, als je bepaalde gegevens wilt nakijken.

 

Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden van de cartracker, dan kun je altijd contact opzoeken met de medewerkers die jarenlange ervaring hebben en je een advies op maat kunnen geven. Ook op de website http://www.cartracker.nl/ staat alles over de cartrackers uitgelegd.

 

Comments are closed.