Bescherm je laptop tegen beschadiging door de zon

Voor de meeste studenten zijn de tentamens en herkansingen achter de rug en is de zomervakantie officieel begonnen. Dat betekent natuurlijk geld verdienen met je bijbaan, maar ook op vakantie naar het buitenland, festivals bezoeken of chillen in de zon. Vaak luister je muziek op je mobiel tijdens het zonnen of probeer je een filmpje te kijken op je laptop.

De zon kan technische apparaten ook beschadigen en dat is natuurlijk wat je wilt voorkomen. Daarom is het aan te raden om de laptop in een rugzak of een van de luxe laptoptassen op te bergen zodra deze eigenlijk niet gebruikt wordt. Wordt de smartphone of laptop wel intensief gebruikt tijdens het zonnen? Dan zijn onderstaande tips van toepassing.

Controleer regelmatig temperatuur

Door de laptop in een felle zon te zetten, bestaat de kans dat er schade wordt verricht door een te hoge temperatuur. Om dit te voorkomen doe je er goed aan om regelmatig de onderzijde van het apparaat te voelen. Wordt het wel erg warm? Plaats hem dan in de schaduw en wacht even met het intensief gebruiken van de laptop.

Daarnaast is het mogelijk om de temperatuur te controleren met een klein programma. SpeedFan meet de huidige temperatuur van het apparaat en controleert of de ventilator correct wordt gebruikt. Kijk regelmatig naar de waarde die wordt aangegeven, en onderneem actie als deze hard begint te stijgen.

Overigens is het niet fijn om op een laptop te werken in de volle zon omdat je te maken krijgt met reflecties en dus weinig kunt zien. Daarom kan het helpen om het apparaat in de schaduw te zetten of bijvoorbeeld af te dekken met een deken of zonnescherm.

Comments are closed.