Het maken van een website is nog nooit zo makkelijk geweest

Heb jij een enorm goed idee? En is het enige wat nog in de weg staat tussen jouw idee, en jouw klanten, het feit dat je nog geen website nodig hebt? Wees dan niet getreurd. Tegenwoordig is het maken van een website geen hogere wiskunde meer. Je hoeft zelfs niet eens te kunnen coderen. Door het inzetten van de juiste tools en programma’s zet jij jouw eigen website in elkaar binnen een paar uur. Dus ga jij je eigen website maken? Lees dan dit artikel.

Registeren van een domein

De allereerste stap is om een domeinnaam te registeren. Als je domeinnaam is geregistreerd heb je als het ware jouw plekje op het internet gekregen. Dit zogenaamde virtuele plekje kan je inrichten naar jouw behoeften.

Het is handig als je niet al te veel kennis hebt over domeinen registeren, dat je gelijk even kijkt naar een aanbieder die websites en hosting tegelijkertijd aanbiedt. Dit scheelt je een hoop moeite in de toekomst.

Vertaal jouw unieke boodschap

Dat goede idee dat je had; vertaal deze tot de meeste basale woorden die er zijn. Hoe simpeler jij jouw idee kan vertellen op je website, des te makkelijker mensen jouw idee begrijpen.

Moeilijke woorden en lange zinnen schrikken mensen af online. Probeer je boodschap daarom zo kort en bondig mogelijk te houden.

Kies een sitebuilder die past bij jouw behoeften

In de inleiding verklapte ik al dat je tegenwoordig niet eens meer hoeft te kunnen coderen om een website te bouwen. Dit komt door de kracht van de ‘no-code sitebuilders’. Dit zijn programma’s die jouw helpen met he bouwen van een website.

Het klinkt misschien apart, maar elke site bestaat uit enorme hoeveelheid blokken. Deze sitebuilders bieden de mogelijkheid om deze blokken te vormen naar hoe jij het wil.

Het maken van een website is dus echt niet zo lastig meer! Heb jij dus dat ene geniale idee, maar moet je alleen nog een website bouwen? Laat dat je niet langer tegen houden!

Comments are closed.