Het nieuwe werken

De trend die heel erg aan het opkomen is, is het nieuwe werken. Mensen zijn overal bereikbaar en kunnen dit goed combineren met bijvoorbeeld privéverantwoordelijkheden. De 9 tot 5 baan op kantoor is verleden tijd.

Online werken

Het nieuwe werken, ook wel online werken genoemd. Het is niet meer een groot kantoor waar je continu aanwezig moet zijn om werk te kunnen verrichten. Het is een online werkplek waar je overal ter wereld altijd verbinding kan maken met de server om zo te kunnen werken. Met deze online werkplek zijn alle gegevens veiliger dan ooit te voren doordat ze opgeslagen zijn op goed beveiligde servers.

Veiligheid

De servers gaan de huidige computers en het netwerk als het ware overnemen. Waar je ook bent, met een veilige verbinding, heb je altijd toegang tot al uw programma’s die je nodig hebt om je werk uit te voeren. Alle documenten worden in de cloud opgeslagen.

Combineren

Voor de meeste werknemers een online werkplek een ideale oplossing om privéomstandigheden en werk te kunnen combineren. Moet jij bijvoorbeeld je kindje ophalen van school waardoor je een paar uur vrij zou moeten vragen. Die uren zou je ook in de avond in kunnen halen omdat je thuis ook gewoon beschikt over alle software die je nodig hebt om je werk uit te kunnen voeren. Het nieuwe werken is dus ook een goede uitkomst voor ouders met kinderen. Zo kunnen vele mensen werk en privé succesvol en productief combineren.

Irritaties op de werkvloer

Ook kan een online werkplek goed zijn om irritaties op de werkvloer te verminderen. De een wil muziek tijdens het werken, de ander tikt graag met een pen op zijn bureau en weer een ander zit rustig mee te zingen met de muziek. Het kan goed zijn dat mensen zich irriteren aan collega’s waardoor de productiviteit kan gaan zakken. Wanneer het personeel online kan werken, kan die zich ook verplaatsen in het gebouw. Zo kan diegene gaan zitten waar hij of zij het beste kan werken.

Kortom, niet alleen voor de werkgever heeft het voordelen. Ook het personeel heeft hier baat bij!

Comments are closed.