Is jouw bedrijf klaar voor de Cloud?

Het jaar is weer bijna om, veel telecom providers stoppen in 2019 met het ondersteunen van de ADSL lijn. Er wordt geschat dat zeer veel bedrijven momenteel nog op dit oude systeem draaien. Deze bedrijven zullen de in de loop van volgend jaar allemaal moeten overstappen op Cloud diensten. Voor veel ondernemers is “de Cloud” nog maar een zweverig begrip, wij geven je in dit artikel een beetje opheldering.

Wat is de Cloud nou precies?

Een Cloud is niks anders dan een hele grote harde schijf net als in je computer. Echter is deze hard schijf overal ter wereld met een internet verbinding te bereiken. Zo kun je thuis, op werk, en zelfs in het buitenland altijd bij je bestanden. Daar komt de naam Cloud ook vandaan. Je bestanden zitten in een wolk die overal in de wereld toegankelijk is.

Wat zijn de voordelen van werken in de Cloud?

Voor bedrijven, maar ook voor particulieren zijn er grote voordelen te behalen. Het grote voordeel voor bedrijven is dat je altijd in de laatste versie van de bestanden werkt. Met diensten zoals office 365 is het mogelijk om met meerdere collega’s tegelijkertijd aan bestanden te werken. Je hoeft dus niet telkens bestanden naar elkaar over te sturen. Je bewerkt gewoon het bestand vanuit de Cloud en je collega kan live meekijken/meewerken. Een ander groot voordeel is dat je niet meer hoeft te werken met externe harde schijven en dergelijke oplossingen. Wil je thuis werken? Geen probleem, thuis log je in op de Cloud omgeving en je kan makkelijk bij alle bestanden. Bijna alle cloud providers werken met het “pay per use” principe. Dit houdt in dat je alleen betaald voor de data die je daadwerkelijk gebruikt. Hierdoor kan er flink op de kosten worden bespaard. Wacht dus niet langer en stap nu over.

Comments are closed.