Laptop repareren of een nieuwe kopen?

Wanneer je een laptop aanschaft moet je rekening houden met de levensduur van het apparaat en het tempo waarin het verouderd. Een laptop verouderd erg snel vandaag de dag. Wanneer je computer kapot is of niet meer naar wens werkt moet je nadenken of je een nieuwe koopt of dat je je laptop laat repareren.

Onze maatschappij is zo ingesteld dat we meestal direct voor een nieuw apparaat kiezen, toch kan er in veel gevallen nog een goedkopere en makkelijkere manier zijn. Laat je laptop repareren en updaten waardoor hij weer zo goed als nieuw is.

 

Kosten

Als eerste spelen de kosten van een eventuele nieuwe laptop en de kosten om je laptop te laten repareren natuurlijk een grote rol bij het maken van je keuze. Wanneer een reparatie net zoveel kosten met zich meebrengt als een nieuw apparaat is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je beter voor een nieuwe laptop kunt gaan. Wanneer de kosten voor een volledige reparatie en upgrade lager zijn dan de helft van een nieuwe vergelijkbare laptop is het de moeite waard om voor een reparatie te kiezen. Wanneer de kosten hoger zijn is het slimmer om voor een andere laptop te gaan kijken.

 

Leeftijd laptop

Los van de kosten speelt de leeftijd van een laptop ook een grote rol bij de afweging of je voor een nieuwe gaat of toch voor een reparatie. Wanneer de laptop ouder is dan 3 jaar is het vaak niet meer de moeite om hier kosten aan te maken. De computer is dan zo verouderd dat een nieuwe laptop beter is.

Wanneer de laptop binnen het jaar na aanschaf al kapot is valt dit vaak nog binnen de garantie en kun je gewoon terug naar de winkel waar je hem gekocht hebt.

 

Reparatie laptop

Wanneer je ervoor kiest om je laptop te laten repareren is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

  • Maak duidelijke afspraken over de reparatie, afspraken over wanneer het toestel klaar is en wat de garantie is op de reparatie
  • Denk na over wie er verantwoordelijk is bij eventuele diefstal van je laptop wanneer hij bij de reparateur ligt
  • Vraag naar de mogelijkheden voor een leentoestel wanneer je niet zonder je laptop kunt
  • Check ervaringen van mensen die hun computer hebben laten repareren bij de reparateur. De beste informatie haal je uit eerdere ervaringen van mensen in je omgeving of lees recensies online
  • Vraag of er een backup gemaakt wordt, mocht er dan iets mis gaan dan heb je altijd alle gegevens nog

Vraag naar tips over hoe je zelf je laptop kunt onderhouden.

Comments are closed.