Printeronderdelen

Printers voor zakelijk gebruik, worden meestal intensief gebruikt. Dit houdt in dat je de printer wel op een goede manier moet onderhouden. Natuurlijk moet regelmatig een inktcartridge of toner vervangen worden, maar daar houdt het niet op. Een printer heeft meerdere onderdelen die allen aan slijtage onderhevig zijn. Het tijdig vervangen van onderdelen die het op korte termijn zullen begeven is daarom noodzakelijk. Dit verlengt de levensduur van de printer en je voorkomt dat de printer langdurig uitvalt omdat er een onderdeel stuk is. Bij bedrijfsmatige printers zul je veel zien dat er een onderhoudscontract is afgesloten voor het periodieke onderhoud.

Welke printeronderdelen zijn aan slijtage onderhevig?
Welke onderdelen voor zakelijke printers regelmatig een onderhoudsbeurt nodig hebben of vervangen moeten worden, is ook afhankelijk van welke soort printer je hebt. Een inkjetprinter is wat gemakkelijker in onderhoud, omdat de technische werking eenvoudiger is. Hierbij moet vooral de spuitkop van de printer regelmatig onderhouden worden. Bij laserprinters komt een heel andere en wat ingewikkeldere techniek kijken. De developer bijvoorbeeld is een belangrijk onderdeel dat ervoor zorgt dat de toner een afbeelding op het papier kan branden. Een fuser bestaat uit enkele rollen die warm worden en die het papier door de printer zullen leiden. Juist door bewegende onderdelen in combinatie met warmte kan slijtage snel optreden en is vervangen van printeronderdelen op termijn nodig.

Een onderhoudscontract is gunstig voor een blijvend werkende printer
Een onderhoudscontract voor zakelijk gebruikte printers is zeker aan te bevelen. Deze printers worden intensief gebruikt, waardoor slijtage van de onderdelen snel gaat. Meestal heb je zelf niet de tijd, of maak je ook niet de tijd om de printer onderhanden te nemen. Met een onderhoudscontract, die meestal afgesloten kan worden bij de leverancier van de printer, wordt de printer eens in de zoveel tijd nagekeken op gebreken en worden onderdelen tijdig vervangen. Je printer blijft gegarandeerd werken en behoudt een langere levensduur.

Comments are closed.