Redenen om een vps server te gaan gebruiken

Voordat je moet weten waarom je een vps server moet of kunt gaan gebruiken is het natuurlijk wel handig om eerst te weten wat een vps server precies is. Als eerste betekend de afkorting vps virtual private server. Dit is in het Nederlands vertaald een virtuele privé server. Het is dus een server waarop je privé dingen op kunt zetten/ bewaren in de virtuele wereld (online en op technische apparaten). Het is dus wel belangrijk voordat je een vps server aanschaft dat je een beetje weet wat het inhoud. Een vps server kan namelijk erg gemakkelijk en voordelig zijn voor jou of je bedrijf.

Wat houdt het in?

Een vps server is een onderdeel van een grotere fysieke server. Deze fysieke server heb je zelf niet in beheer maar wordt beheert door iemand anders. Je kunt van deze fysieke server een deel van het geheugen en de capaciteit opkopen en op je eigen server zetten.  Je kunt zelf bepalen hoeveel je van alles op je eigen server wilt hebben. Het is natuurlijk wel zo hoe meer geheugen en capaciteit je wil, hoe meer geld je natuurlijk betaald. Een groot voordeel van een vps server is dat je jouw eigen bestanden in beheer hebt en dan de beheerder van de grote fysieke server hier niet bij kan. Je bestanden zijn dus echt privé.

Waarom zou ik het gebruiken?

Een van de grootste redenen waarom het gebruikt wordt is dat je voor relatief weinig geld veel opslag en capaciteit krijgt. Als je een eigen grote server koopt met dezelfde specialiteiten ben je vaak veel meer geld kwijt dan bij een vps server. Veel bedrijven gebruiken vaak een van deze servers omdat ze dan zelf kunnen kiezen wat ze willen, en omdat ze dan minder geld kwijt zijn dan bij normale servers.

Comments are closed.