Systeembeheer

We kunnen niet meer om het feit heen dat computers een deel van ons leven uitmaken. Dit is niet alleen op persoonlijk vlak het geval, maar zeker ook in het bedrijfsleven. Bedrijven draaien op computersystemen. Al de gegevens die ze moeten hebben staan op computersystemen en door verbindingen met internet kan er in de cloud gewerkt worden. E-mail, agenda, documenten en spreadsheets staan allemaal online en moeten beschikbaar blijven.

Computerproblemen

Helaas is het zo dat computersystemen niet altijd blijven draaien. Door de complexiteit van de techniek en de vele koppelingen met allerlei systemen is het mogelijk dat er problemen ontstaan. Deze problemen moeten natuurlijk opgelost worden, en zo snel mogelijk. Als de computersystemen niet blijven draaien kan dit een probleem voor het hele bedrijf opleveren. De bereikbaarheid wordt hierdoor verminderd en het kan hierdoor moeilijk zijn om facturen te versturen en betalingen uit te voeren.

Computerproblemen moeten zo snel mogelijk verholpen worden en het beste is nog om ze te voorkomen. Onderhoud aan deze computersystemen moet dan worden uitgevoerd door een systeembeheerder. Systeembeheer houdt in dat er onderhoud aan servers en pc’s wordt uitgevoerd. Het gaat dan om onder andere installeren en onderhouden van hardware en software, upgraden van drivers en software, back-ups maken van het systeem en installeren van virusscanners en verwijderen van virussen.

Systeembeheer uitbesteden

Systeembeheer uitbesteden is raadzaam in het geval als dit vakgebied intern niet goed beheerst wordt. Om tot een goed resultaat te komen is het belangrijk dat de voorgaande taken allemaal juist worden uitgevoerd. Anders is het mogelijk dat de problemen niet verholpen of voorkomen worden, maar dat er juist meer fouten in het systeem komen te zitten die ervoor zorgen dat het langer duurt, om de systemen weer naar behoren te laten draaien. Wat natuurlijk ook weer de (on)nodige kosten met zich meebrengt. Is intern niemand aanwezig om de problemen te verhelpen, huur dan een ict professional in die de problemen wel kan verhelpen. Er zijn genoeg bedrijven te vinden. In de regio Breda kun je terecht bij DVD-ict voor uw ICT problemen en vraagstukken.

Comments are closed.