Typen zonder toetsenbord met de Airtype

De technologie vliegt met volle vaart aan ons voorbij. Een halve eeuw geleden hadden we nog nooit van een computer gehoord en nu is de ‘ouderwetse computer’ al lang weer verleden tijd. We zitten momenteel in snelle het tijdperk van Smartphones en tablets en een groot deel van ons ‘sociale leven’ speelt af op social media. We volgen de hele wereld en de hele wereld volgt ons. Welke veranderingen staan ons nog te wachten?

Airtype

De technologietrein dendert nog steeds gewoon verder. Het enige wat eigenlijk weinig is veranderd, is het ouderwetse toetsenbord. Waar we vroeger typten op een typemachine, typen we nu op een toetsenbord en dat doen we al tientallen jaren. Af en toe kwam er hier en daar een toetsje bij en ze werden iets makkelijker in te drukken, maar dat was het dan ook wel. Toch gaat hier wellicht binnenkort verandering in komen met Airtype. Zij vinden dat het nu wel tijd is om ook het toetsenbord met de tijd mee te laten gaan, ook al werkt het toetsenbord nog steeds naar behoren in combinatie met de moderne software en apparatuur. Het toetsenbord wordt echter wel steeds kleiner, omdat we het ook gebruiken op onze Smartphones en tablets. Dat is niet altijd handig, alhoewel je er wel aan went. Airtype heeft hier echter iets op gevonden: een toetsenbord dat je altijd en overal kunt gebruiken, ongeacht de ondergrond. Dit is een denkbeeldig toetsenbord dat je vingerbewegingen bijhoudt en daar letters en cijfers van produceert op het beeldscherm.

Blind typen

Om gebruik te kunnen maken van de Airtype moet je wel kunnen blind typen, omdat er dus geen toetsen te zien zijn. Het apparaat registreert de bewegingen aan de hand van twee armbanden die je over je knokkels dient te schuiven. Helaas is de Airtype nog niet te koop, omdat ze hem nog niet helemaal af hebben. Ze werken nu nog aan een vroeg prototype.

Comments are closed.