Uitleg: een virtual private server

Het is iets waar je veel vaker van zult horen: de virtual private server. Voordat je eventueel zoiets aan kunt schaffen is het natuurlijk wel handig om te weten wat je er ongeveer mee kunt en war de voordelen voor verschillende groepen in de bevolking zijn. Een bedrijf wilt bijvoorbeeld andere dingen met een virtual private server dan een particulier. Dit artikel zal heel wat verduidelijking bieden op het gebied van deze server.

De afkorting vps

Een virtual private server wordt ook vaak aangeboden als een vps server. Dit is de kortere naam voor dezelfde dienst. Raak dus niet in de war als je deze twee ziet staan, het is dus beide hetzelfde. Als je bij het bedrijf Tilaa bijvoorbeeld een server wilt gaan huren kun je zelf kiezen hoeveel geheugen en capaciteit je wilt hebben. Als je aan het einde van de maand erachter komt dat je toch te weinig of teveel geheugen en capaciteit hebt afgesloten kun je met het bedrijf afstemmen om het volgend contract kleiner of groter op te laten stellen.

Verschil als particulier en organisatie

Het grote verschil met als particulier een server en als organisatie is dat je veel minder geheugen en capaciteit nodig hebt. Als bedrijf heb je ook vaak meerdere servers nodig terwijl je als particulier meestal aan een server al genoeg hebt. En als organisatie kan het voorkomen dat er meerdere mensen in dezelfde server werken terwijl je als particulier vaak de enige bent. Bekijk dus goed wat je nodig hebt en stem hier je contact met het bedrijf op af.

Comments are closed.