Wat is een uitleganimatie?

Heb je al ooit van een uitleganimatie gehoord? De naam geeft natuurlijk al aan wat het is: een animatie die iets uitlegt. Het mooie is dat je bij een animatie beelden kan omzetten in video en hier nog geluid aan kan toevoegen, een uitleganimatie is dus ook een video. En in deze video, kun je op een begrijpelijk manier een complex onderwerp uitleggen. Wat super handig kan zijn!

Uitleganimatie voor een nieuw product

Stel je wil een nieuw product op de markt brengen, maar het is zo nieuw, dat niemand weet wat het is. Hoe leg je dan uit aan je doelgroep wat het is? Juist! Met een uitleganimatie. Een complex onderwerp kun je met een video perfect in beeld brengen, men ziet zo precies wat er bedoeld wordt. En beelden zeggen nu eenmaal meer dan 1000 woorden. Daarnaast kun je een uitleganimatie ook nog eens aanvullen met een voice over. Zo kun je nog beter uitleggen wat er bedoeld wordt. En de kracht van een animatie is natuurlijk om dit in een zo kort mogelijk filmpje uit te leggen. Je aandacht ergens ophouden is moeilijk, dus houd het kort en zo leuk mogelijk. De voice over heeft nog een fijn voordeel! Want je bereikt nu ook de mensen die niet nadrukkelijk je filmpje aan het bekijken zijn. Zo horen ze het, en trek je alsnog de aandacht.

Adverteren met een uitleganimatie

Daarnaast kun je ook nog adverteren met een uitleganimatie. Zo kun je je bereik aanzienlijk vergroten, mocht je er het budget voor hebben natuurlijk. Je kunt bijvoorbeeld gaan adverteren op YouTube, bij relevante video’s voor jouw doelgroep. Of stel dat iemand muziek luistert via YouTube, die kijkt geen video’s. Maar dankzij de voice over op je filmpje krijgen deze mensen toch nog jouw filmpje mee! Een voice over is dus een heel erg sterke aanvulling op je uitleganimatie. Wil je het helemaal goed doen? Dan zet je er ook nog ondertiteling onder. Want vooral op de telefoon hebben mensen vaak hun geluid uit staan.

Comments are closed.