Wat is een WordPress thema?

WordPress is veruit het meest succesvolle platform om websites mee te maken. Het software programma maakt onderhoud aan jouw website een fluitje van een cent. Het mooie aan WordPress is namelijk dat je absoluut geen kennis van HTML of andere codetalen hoeft te hebben om in staat te zijn op de inhoud van de website te verbeteren. Dat maakt een website maken met WordPress de meest populaire keuze onder de Nederlandse webontwikkelaars.

Wat is een WordPress Thema precies?

Een WordPress thema bestaat uit de nodige code om jouw website vorm te geven. Ieder regeltje code beschrijft hoe een specifiek element van jouw website eruit komt te zien voor de gebruiker. WordPress thema’s zijn verschillend in broncode, uiterlijk en functionaliteit. Waardoor je voor ieder doeleinde een geschikt thema kunt vinden.

Gratis WordPress Templates

De organisatie van WordPress is non-profit van aard. Ze geven duidelijk een voorkeur uit naar gratis WordPress thema’s. Zo kun je in jouw WordPress dashboard eenvoudig een nieuw thema vinden, selecteren en installeren. Er zijn meer dan 10,000 thema’s om uit te kiezen. Een zoekopdracht op Google levert ook de nodige designs op waar je iets aan kunt hebben. Dat zorgt ervoor dat je in staat bent om te experimenteren met wat je precies mooi lijkt. Hou er wel rekening mee dat gratis WordPress thema’s sterk variëren in kwaliteit. Zo zijn slecht ontworpen templates meestal niet de beste op gebied van laadtijden. Alles hangt af van de technische vaardigheden en ervaring van de ontwikkelaar die het thema heeft gemaakt. Over het algemeen kan je altijd kwaliteit van de “featured” templates verwachten.

Premium / Betaalde WordPress Templates

Een premium thema is een template die je eerst moet kopen om te gebruiken. Premium thema’s komen vaak met meer functionaliteiten dan de gratis alternatieven. Het meest kenmerkende van een betaalde thema is meestal de aanwezigheid van een klantenservice. Van een gratis thema kan je immers weinig persoonlijke ondersteuning verwachten. Premium WordPress thema’s bieden daarnaast meestal hogere prestaties en implementatiemogelijkheden. Gezien de markt voor premium thema’s de afgelopen jaren flink is gegroeid, zijn de prijzen steeds lager geworden. De gemiddelde prijs van een Premium thema is ongeveer 45 euro. Er zijn tal van bedrijven die premium thema’s aanbieden die goed ontworpen, goed gecodeerd en SEO vriendelijk zijn. Degelijke thema’s zijn op internationale marktplaatsen als Themeforest.net te vinden.

 

Comments are closed.