Vervelende dingen die je hond kunnen overkomen

Een hond is een heel leuk huisdier, omdat het echt een familiebeest is en de vriend van iedereen. Er zijn echter een aantal vervelende dingen die je hond kunnen overkomen zo kan je hond vlooien krijgen of een pootje breken. In deze blog zal ik deze zaken bespreken en aangeven wat je hier het beste tegen kunt doen.

Je hond heeft vlooien

Het is heel vervelend als je hond vlooien heeft, je kunt het herkennen als je hem de hele tijd ziet krabben. Vlooien op je hond zijn gelukkig heel eenvoudig op te lossen op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om een bepaalde spray op je hond te spuiten, dit zal de vlooien dood maken. Ook kan je ervoor kiezen om een vlooienhalsband te kopen. Beide artikelen zijn in de dierenapotheek te vinden. Vlooien worden vaak van hond op hond overgedragen. Kijk dus welke honden in de buurt zijn geweest van jouw hond en attendeer dat baasje erop dat zijn hond wellicht vlooien heeft. Hierdoor zal je hond niet opnieuw onder de vlooien komen te zitten.

Je hond heeft wormen

Het kan zo zijn dat je hond wormen heeft, dit is heel vervelend en moet je dan ook zo snel mogelijk oplossen. Wormen ontstaan vaak doordat je hond vlooien heeft gehad. Als je hond vlooien voelt zal hij namelijk gaan krabben en vluchten de vlooien naar binnen bij de hond. De vlooien kunnen het niet overleven in de darmen, maar de wormen die in de vlooien zitten wel. Hierdoor zal je hond vaak last hebben van vlooien en wormen tegelijkertijd. Vlooien dragen namelijk vaak wormen. Je kan het beste aan de dierenarts vragen welk ontworm middel het beste is voor jouw hond. Dit is namelijk afhankelijk van de grootte en de leeftijd van de hond. Je dient je hond ook regelmatig na te kijken op wormen, want er zijn een aantal wormen die heel gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van je hond.

Je hond breekt zijn pootje

Het kan gebeuren dat je hond uitglijdt en ergens vanaf valt. Als hij verkeerd terecht komt kan het zijn dat hij zijn pootje heeft gebroken. Het is dan belangrijk om zo spoedig mogelijk naar de dierenarts te gaan. Als je te lang wacht kan de situatie namelijk verergeren voor je hond. Doordat hij op een verkeerde manier zal blijven proberen te lopen zullen ook andere botten beschadigd raken. De dierenarts zal waarschijnlijk de poot van je hond in het gips zetten en na een paar weken is je hond weer helemaal genezen.

Comments are closed.