Voorkom ziektes bij een Border Collie met de juiste voeding

Een border collie is een heel actieve hond en daardoor verbruiken ze dan ook heel wat calorie├źn. Om ervoor te zorgen dat de hond zo actief en gezond blijft is goede Border Collie voeding van groot belang.

Rijk aan koolhydraten & vetten

Door de juiste voeding te geven die vooral rijk moet zijn aan koolhydraten en vetten voorkom je ziektes bij je huisdier. Bij border collie’s is het vooral belangrijk om goed op de hoeveelheid voeding te letten. Geef je de hond teveel brokken of andere voeding dan bestaat de kans dat de hond overgewicht krijgt. Met als gevolg dat hij een stuk minder actief zal zijn. Daarnaast kan het overgewicht ook zorgen voor andere vervelende gevolgen zoals een verhoogde kans op artrose van het heupgewricht.

Voorkom ziektes met de juiste hoeveelheid voeding

Geef op actieve dagen wat meer en op wat minder actieve dagen wat minder voeding nodig. Zo voorkom je de kans op ziekte en blijft de border collie fit en gezond. Een gezonde fitte hond heeft een mooie vacht. Ook is het belangrijk om goed het gebit in de gaten te houden. Op het gebit kan tandsteen ontstaan. Het kan helpen om je border collie wat harde droge brokken te geven of een kauwstick/kauwstaaf, dit voorkomt dat er tandplak op de tanden ontstaat. Zo zorg je ervoor dat het tandplak geen tandsteen wordt en zo blijft de border collie een mooi gebit houden.

Overigens geldt dit niet alleen voor de border collie, maar ook voor andere honden. Toch is dit wel iets wat veel hondenbezitters nog wel eens over het hoofd zien. Met alle gevolgen van dien, zo kunnen er onder andere tandvleesontstekingen ontstaan. Daarom is de juiste voeding geven aan je border collie heel belangrijk. Je voorkomt er namelijk vervelende ziektes mee. Kortom, met goede voeding krijg je een leuke,gezonde en gelukkige hond.

Comments are closed.