6 tips voor een feilloze emigratie naar Scandinavië

Heb je genoeg van Nederland en wil je de zoektocht naar geluk ergens anders voort zetten? Kies voor Scandinavië! In dit artikel vind je een aantal handige tips en tricks waar je op moet letten voor een geslaagde emigratie naar Scandinavië.

1. Stop met dromen

Wellicht droom je al jaren van een nieuw leven op een andere plek. Stop dan nu met dromen en maak het werkelijkheid. Het leven is te kort om ontevreden in je huidige woonsituatie te blijven.

2. Emigreren doe je niet zomaar

Wil je alleen weg omdat je in een dipje zit of om een vervelende situatie te ontvluchten? Emigreer dan niet, waarschijnlijk krijg je er later spijt van. Ben je toe aan een nieuwe carrière of ga je op zoek naar rust en natuur? Wil je op het platteland of in de stad wonen? Waarom wil je emigreren en waarom wil je juist naar Scandinavië? Maak een lijstje met de belangrijk plus- en minpunten en reflecteer hier vervolgens op. Is dit wel de beste keuze?

3. Een goede voorbereiding

Ga je eerst op zoek naar een huis of leg je de focus op het vinden van een baan? Internet is een handig zoekmiddel voor huizen en banen binnen een bepaalde regio. Door hier goed gebruik van te maken krijg je een duidelijk beeld van wat er allemaal beschikbaar is en over de prijsklasse.

 

Vraag daarnaast bij meerdere verhuisbedrijven offertes op. Ga op onderzoek uit en probeer bij je gemeente te achterhalen wat er allemaal nodig is voor een succesvolle emigratie. Neem vervolgens contact op met de betreffende organisaties in Nederland en het land van bestemming.

4. Op zoek naar je toekomst

Als je een nieuwe woonplaats hebt gevonden, is het tijd om actie te ondernemen. Probeer sollicitatiegesprekken en huisbezichtigingen te regelen. Het is slim om deze in dezelfde periode te plannen, zodat je niet continu op en neer hoeft te reizen.

5. Plannen van de verhuizing

Verhuizen naar Noorwegen wordt al snel een stuk makkelijker na het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf kan na een huisbezoek gemakkelijk inschatten hoeveel dozen en laadruimte er nodig is voor de verhuizing. Zo hebben ze vaak speciale dozen voor matrassen, TV’s en ander groot meubilair. Het is echter wel aan te raden om een aantal rollen krimpfolie, bubbelplastic en tape aan te schaffen, zo bescherm je de meubels en servies tegen schade.

6. Zoek hulp bij vrienden en familie

Vraag je vrienden en familie waar nodig om hulp. Dit scheelt niet alleen in werk, maar het is ook een leuke manier om afscheid van elkaar te nemen. Het afronden van de verhuizing kan al snel emotioneel zwaar zijn, maar met de hulp van goede vrienden en familie wordt het al snel een stuk makkelijker. Zo begin je met een goed gevoel aan je nieuwe leven.

 

 

Comments are closed.