Bril of lenzen zat?

Als je al een tijdje een bril of contactlenzen hebt gedragen, dan is het logisch dat je dit een keer zat bent. Een bril is lastig tijdens het sporten en als het regent. Contactlenzen zijn ook niet altijd even handig en je moet ze steeds schoonmaken. Gelukkig zijn er een aantal oogbehandelingen op de markt die ervoor zorgen dat je weer goed kunt zien zonder deze hulpmiddelen. Een ooglaser behandeling is hiervan misschien wel de bekendste, maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals implantlenzen. Er zitten echter aan iedere behandeling voor- en nadelen, dus het is verstandig om deze voor jezelf op een rijtje te zetten voordat je een keuze maakt.

Bekende ooglaser behandelingen
Niet elke ooglaser behandeling is het zelfde. Wel wordt er altijd gebruikt gemaakt van een laser om het hoornvlies aan te passen. Drie vormen van ogen laseren zijn bijvoorbeeld LASIK, LASEK en PRK.
Bij een LASIK behandeling wordt een klein lapje van het hoornvlies losgemaakt voordat je ogen gelaserd kunnen worden. Na het laseren wordt dit lapje weer terug geklapt. De behandeling is snel gebeurd, maar het genezen kan wat tijd kosten. Soms duurt dit wel drie maanden. Er wordt gekozen voor een LASEK behandeling als je hoornvlies te dun is voor LASIK. Bij LASEK wordt er een laagje van het oog verschoven om het hoorvlies te kunnen laseren. Dit laagje wordt na het laseren weer terug geschoven. Een PRK behandeling gebeurt op dezelfde manier, maar het verschil is dat het laagje van het hoornvlies verwijderd wordt in plaats van terug geplaatst.

Liever lens implantatie
Zie je ooglaseren niet zitten, of kom je er niet voor in aanmerking? Dan zijn implantlenzen van Artilens de ideale oplossing. Bij deze behandeling wordt er niets weggelaserd van je hoornvlies, maar worden er lensjes in je ogen geplaatst door een klein sneetje in het hoorvlies te maken. De behandeling is veilig en de resultaten zijn perfect. Meer weten? Check dan de website van Artilens.

Comments are closed.