De aantrekkingskracht van de Dikke Dames

Iedereen kent ze wel, de dikke dames schilderijen. Deze welgevormde dames zijn iconisch geschilderd en een begrip in de hedendaagse kunstscene. Je krijgt waarschijnlijk direct een beeld in je hoofd zodra je de naam hoort. In de tijd van de magere supermodellen is het mooi dat deze plus size vrouwen zo populair zijn.

Theo Broeren

De dikke dames schilderijen zijn het geesteskind van Theo Broeren. De kunstenaar werd in 1945 geboren in een kunstzinnig bezin in Noord-Brabant. Nadat hij jaren zijn gezin heeft onderhouden door in de bouw te werken, ging hij zijn passie, het schilderen, achterna. Niet lang nadat hij zijn passie ging volgen creëerde hij het eerste dikke dames schilderij. Met deze kunstwerken heeft hij een enorme impact gehad in de kunstwereld en is zijn werk hieruit niet meer weg te denken.

Toegankelijkheid

Dikke dames schilderijen zijn overal te vinden. Van de woonkamer van je buren tot in de wachtkamer bij de tandarts. Wellicht is deze toegankelijkheid wel het geheim achter het succes van de dames. Ondanks zijn supersterstatus als schilder blijven zijn kunstwerken relatief betaalbaar. Er zijn originele werken te verkrijgen in allerlei prijsklassen. Originele werken van kunstenaars met een vergelijkbare status zijn onbetaalbaar. Deze zal je dus ook niet zien in een gemiddeld huishouden.

Daarnaast worden er veel officiële reproducties gemaakt van hoge kwaliteit. De reproducties zijn haast niet te onderscheiden van de originele werken en zijn extreem betaalbaar. Voor enkele honderden euro’s kun je al een historisch kunstwerk in huis hebben. Daarom zie je veel meer dikke dames schilderijen dan Mona Lisa’s in woonkamers. Dat ze zo wijdverspreid zijn over de hele wereld zorgt ook dat ze zo iconisch zijn.

De charme

Naast de toegankelijkheid zijn de kwaliteiten van de dikke dames schilderijen natuurlijk ook verantwoordelijk voor hun grote succes. De kern van de charme van dikke dames schilderijen is warmte. De doeken stralen gezelligheid uit. De dames zijn altijd mensen die aan het genieten zijn. Aan het genieten van een lekker diner of een heerlijk wijntje. Deze sferen wil je graag natuurlijk ook zoveel mogelijk in je eigen huis zien en vandaar spreken de dames veel mensen aan.

Ook zijn de geschilderde gezichten zeer herkenbaar. De omhoog wijzende neuzen en kleine gezichten herken je in een oogwenk. Jouw gasten zullen dus ook sneller de kunst aan je muur herkennen en dan heb je gelijk weer een leuk gespreksonderwerp.

Het succes

Het succes van de dikke dames schilderijen is dus een combinatie van toegankelijkheid en charme. Theo Broeren geeft met zijn werk een bourgondisch leven weer dat elke levensgenieter herkent. Dat is in veel succesverhalen de sleutel. Mensen willen zich kunnen herkennen in de wereld om zich heen. Ze willen zich herkennen in de hoofdrolspeler in die film, in mensen waar ze mee om gaan. Dit is voor kunst in huis niet anders. Dat deze herkenbare charme betaalbaar is voor een gemiddeld huishouden in Nederland is de kers op de taart. Zie je binnenkort bij kennissen een dikke dames schilderij aan de muur hangen? Dan weet je dat je met een levensgenieter te maken hebt.

Kijk voor voordelige dikke dames schilderijen op Alleschilderijen.nl

Comments are closed.