De meest gemaakte fouten bij eyeliner

De eyeliner is een bijzondere make-up soort. Hij is op veel verschillende manieren aan te brengen, maar het nadeel daarvan is dat er ook veel mogelijkheden zijn om fouten te maken. Een te dik, te dun of een verkeerde kleur lijntje komen het totaalbeeld niet ten goede. Weet je niet goed wat voor soort lijntje eyeliner bij jou past? Laat je dan eens informeren door Nouveau Contour, een specialist op het gebied van permanente make-up. Zij weten precies wat goed bij jouw gezicht past en kunnen het vervolgens permanent aanbrengen. Nieuwsgierig hoe je zelf fouten kunt voorkomen?

  1. Iets wat je misschien niet direct verwacht, maar schaf – indien je dat nog niet hebt – meteen een wit oogpotlood aan. Een wit lijntje op je onderste oogrand doet namelijk wonderen voor je gezichtsuitdrukking. Je ogen lijken per direct optisch groter en je lijkt een stuk fitter. Vergeet daarbij ook de binnenkant niet.
  2. Breng altijd eerst eyeliner aan én dan pas mascara. Zo zie je namelijk een stuk beter wat je doet en of het lijntje recht is. Als je het andersom aanbrengt zul je zien dat je het overzicht een beetje verliest.
  3. Te enthousiast? Pas dan op. Breng nooit een zwart lijntje aan op je onderste ooglid, hierdoor lijken je ogen kleiner. Wil je toch graag wat doen? Kies dan voor wit, zoals beschreven in tip 1.
  4. Er bestaat altijd de kans dat je mascara en eyeliner halverwege de dag langzaam vervagen of uitlopen. Niet echt charmant natuurlijk. Wat kun je hier aan doen? Wacht tot de eyeliner goed is opgedroogd, en ga er dan met een beetje poeder of oogschaduw nog een keertje overheen. Super simpel en het werkt echt.
  5. Na het aanbrengen van je eyeliner of mascara, je wimpers krullen? Doe het niet! Er is namelijk een kans dat je wimpers afbreken wanneer je met een wimperkruller over je net aangebrachte mascara gaat.
  6. Last but not least, een lijntje gezet dat niet helemaal recht is? Doe het alstublieft opnieuw. Er is niets zo storends als een kronkelende eyeliner, dus blijf het uitvegen wanneer het niet lukt. Hoe krijg je dan wel snel een recht lijntje? Probeer niet te trekken aan je buitenste ooghoek tijdens het aanbrengen. Hierdoor gaat je huid rimpelen, zeker als je hem snel weer loslaat.

Als je een beginner bent met eyeliner, is het slim om voor een vloeibare variant te kiezen. Deze zijn het makkelijkste om te zetten. Daarnaast heb je ook keuze uit een potlood, of natuurlijk het permanent laten zetten van een eyeliner lijntje. Dan hoef je er praktisch nooit meer naar om te kijken.

 

Comments are closed.