De Oscar

De Oscar is een filmprijs, het is de belangrijkste filmprijs van Amerika. Ieder jaar worden in februari filmprijzen uitgereikt in 24 categorie├źn.

Geschiedenis van de Oscar

De allereerste Awards werden op 16 mei in 1929 uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een priv├ę brunch in het Roosevelt Hotel in Hollywood. Bij de eerste uitreiking van de Oscar waren ongeveer 270 mensen aanwezig. Bij de eerste Oscars werden er 15 prijzen uitgereikt. De eerste winnaar van de Oscars is Emil Jannings. Bij de eerste Oscars werden de winnaars al ruime tijd voor de uitreiking bekend gemaakt. Bij de tweede Oscars gebeurden dit niet meer. Vanaf deze editie werd de lijst met winnaars pas op de vooravond van de uitreiking bekend gemaakt aan de pers. Dit bleef 10 jaar op deze manier gebeuren. Vanaf 1941 worden er nominaties bekend gemaakt. De winnaar zit tussen de genomineerde en wordt pas op de avond van de uitreiking bekend gemaakt.

De Oscar Award

De Oscar award is een gouden beeld met de afmeting van iets meer dan 34 centimeter hoog en de award weegt bijna 4 kilo. Het beeld stelt een naakte ridder voor die gewapend is met een zwaard en de wacht houd op een filmrolletje met vijf spaken. Dit zijn niet zomaar vijf spaken omdat het mooi staat. Nee, deze spaken vertegenwoordigen allen een persoon uit de filmwereld die de prijs kunnen winnen. Zo vertegenwoordigen ze de acteurs, schrijvers, producers, technici en de regisseurs.

Je eigen Award

Hoe tof is het om zelf ook een award uit te kunnen reiken? Denk bijvoorbeeld voor een danswedstrijd bij jouw in het dorp. Dan moet je natuurlijk wel een mooie award hebben. Maar dit is geen probleem want je kan overal een award laten maken. Zo kan jij dus ook je eigen show opzetten met een eigen prijs.

Comments are closed.