Een scootmobieltocht maken

Een scootmobiel is een handig vervoermiddel om uzelf te verplaatsen naar de huisarts of de supermarkt. Naast praktisch is een standaard of opvouwbare scootmobiel ook heerlijk om een frisse neus te halen tijdens een scootmobieltocht. Op pad met de scootmobiel kunt u alleen niet zonder..

1. Een opgeladen accu

Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat de accu van uw scootmobiel altijd voldoende opgeladen moet zijn. Hoe vol de accu precies moet zijn hangt af van de scootmobieltocht die u wilt gaan maken. Om ervoor te zorgen dat de scootmobiel zo lang mogelijk meegaat is het belangrijk om u te houden aan de richtlijnen van de fabrikant wat betreft opladen. Zo voorkomt u dat u de accu te vaak oplaadt en de levensduur van uw voertuig wordt verkort.

2. Een acculader

Wanneer u de eerste tip heeft opgevolgd gaat u een tocht maken met een volle accu. Toch kan het voorkomen dat uw accu onverhoopt leeg raakt. Om die reden raden wij dan ook altijd aan om tijdens uw scootmobieltocht ook een acculader bij u te hebben. Er zijn tegenwoordig diverse openbare oplaadpunten voor scootmobielen, zodat u in het geval van een lege accu met uw acculader snel weer de weg op bent.

3. Een mobiele telefoon

Naast een opgeladen accu en een acculader mag ook de mobiele telefoon tijdens uw tocht niet ontbreken. De mobiele telefoon is niet alleen handig in geval van nood, een lekke band bijvoorbeeld, maar ook wanneer u de weg niet meer weet biedt de mobiele telefoon hulp. U kunt een familielid telefonisch de weg vragen of online een route opzoeken.

4. Uw portemonnee

Net als de mobiele telefoon is ook uw portemonnee onmisbaar tijdens de scootmobieltocht. Wanneer u onderweg een stop maakt voor een toiletbezoek heeft u vaak geld nodig. Ook voor een lekker kopje koffie en iets te eten heeft u uw portemonnee nodig. Daarnaast geldt er in Nederland een identificatieplicht. Stop daarom altijd uw identiteitskaart in uw portemonnee of uw paspoort in uw tas.

5. Een reservebril en zonnebril

Tijdens de scootmobieltocht is het belangrijk dat u goed zicht heeft. Wanneer u altijd een bril draagt wordt daarom aangeraden om een reservebril mee te nemen. Voor het geval uw bril stukvalt. Daarnaast mag op zonnige dagen de zonnebril op uw neus niet ontbreken. Dit zodat u niet met dichtgeknepen ogen hoeft te rijden.

Wilt u zelf ook uw mobiliteit vergroten en een scootmobieltocht maken? Bezoek dan www.scootmobiel-comfortabel.nl om de scootmobiel te vinden die het beste bij u past.

Comments are closed.