Heb je mij al gezien met mijn nieuwe telefoon?

Ik heb sinds kort een nieuwe telefoon en ik krijg hier regelmatig vragen over. Ik heb namelijk een vrij nieuw toestel, maar het verbaast mensen dat ik hier helemaal niet zo veel geld aan uitgegeven heb. Benieuwd hoe ik dat gedaan heb? Ik leg het je in dit artikel graag uit.

Een groene keuze

Ik vind het belangrijk om milieubewust om te gaan. Daarin ga ik ver, heel ver. Met alle keuzes die ik maak kijk ik of dit een slechte invloed op het milieu heeft. Onlangs ging mijn telefoon stuk. Daar baalde ik natuurlijk enorm van, maar het toestel had al een tijdje kuren en ik merkte dan ook dat deze eigenlijk aan vervanging toe was. Zo ben ik gaan kijken of een nieuwe telefoon een slechte invloed op het milieu is. Wat blijkt! Het maken van een nieuwe smartphone kost 16 kilo aan CO2! Ik schrok daar enorm van en ben gaan kijken naar alternatieven.

Refurbished telefoon

Uiteindelijk ben ik bij de term refurbished uitgekomen. Het lijkt op tweedehands, maar is toch net even iets anders. Bij een tweedehands telefoon koop je het toestel namelijk over van iemand anders, zonder dat je enigszins weet hoe de kwaliteit van het toestel is. Een refurbished telefoon daarentegen wordt eerst grondig gecontroleerd voordat deze de term refurbished krijgt. Onderdelen worden vervangen waar nodig en het toestel is eigenlijk niet van een nieuw toestel te onderscheiden. 

De voordelen van refurbished

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een refurbished iphone x. Het voordeel van het kiezen voor een refurbished telefoon is dat dit een stuk beter is voor het milieu. Je geeft een toestel namelijk een tweede leven, waardoor er geen nieuwe telefoon geproduceerd hoeft te worden. Hiermee verminder je de uitstoot van CO2. Daarnaast is een groot voordeel natuurlijk de prijs. Doordat het toestel al een eerdere eigenaar heeft gehad, is het toestel voordeliger wanneer je deze nieuw koopt. Dat is natuurlijk bij een tweedehands toestel ook het geval, alleen wordt een refurbished toestel volledig gecontroleerd en een tweedehands telefoon die je van iemand particulier overneemt is niet gecontroleerd.

Voor wat kies jij?

Ik hecht niet zoveel waarde aan een nieuwe telefoon. Het toestel moet natuurlijk werken, maar ik hoef niet perse het nieuwste van het nieuwste. Dat maakte een refurbished mobiel voor mij heel interessant. Ik ben benieuwd, voor wat voor telefoon kies jij als jouw oude ermee ophoudt?  

Comments are closed.