Het aanpakken van diefstallen binnen een bedrijf

Detective – privé detective

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om gebruik te maken van de diensten van een privé detective. Een privé detective kan ingezet worden om verschillende zaken binnen uw bedrijf op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een diefstal of fraude zaken. Het zijn zaken die regelmatig voorkomen en waar de politie helaas te weinig aandoet. Het komt ook nog eens regelmatig voor dat een politie helemaal niets aan deze zaken doet. Het inschakelen van een detective kan dan een slimme oplossing zijn. Je weet zo zeker dat een zak tot op de bodem wordt uitgezocht. Als bedrijf hoef je niet bang te zijn voor de onkosten. Van te voren wordt een kostenberaming gemaakt en kan er heel goed ingeschat worden wat een detective onderzoek gaat kosten binnen jouw bedrijf.

Het aanpakken van diefstallen binnen een bedrijf

Helaas komen diefstallen veel vaker voor dan je zou denken. Als bedrijf loop je al snel tegen een financiële onkosten pot als er telkens spullen uit de voorraad verdwijnen. Soms gaat het om simpele dingen en andere keren om spullen die je echt niet kan missen. Denk bijvoorbeeld aan de winkelvoorraad waarbij er voor een redelijk bedrag geld lijkt te verdwijnen. Bij sommige bedrijven verdwijnt er letterlijk kasgeld en dit maakt de zaak nog veel groter. Het is slim om hierop in te spelen en direct gebruik te maken van een detective. Eventueel worden er geheimen camera’s opgehangen die juridisch verantwoord worden. Je kan zo de dief letterlijk in de kraag vangen en terecht ontslaan. Eventueel kan er nog een onkostenvergoeding worden verhaalt via de rechtbank dankzij het erkend juridisch bewijs van een privé detective.

Fraude met ziekmeldingen

Helaas komt het voor binnen vrijwel ieder bedrijf: fraude met ziekmeldingen. Deze vorm van fraude kost je niet alleen heel veel geld, maar is ook nog eens schadelijk op de werkvloer. Als andere collega’s doorkrijgen dat ze zo eenvoudig fraude kunnen plegen dan gaan ze het voorbeeld al snel nadoen. Geef daarom een duidelijk signaal af en schakel direct een privé detective in als je het vermoeden hebt dat er fraude gepleegd wordt. Personeel kan zo direct ontslagen worden en je laat zien dat er met jouw niet te sollen valt. Als de situatie heel bont gemaakt wordt dan kan je zelfs een schadevergoeding eisen aan je personeelsleden. Zo kan je de kosten van een privé detective verhalen op een personeelslid.

Comments are closed.