Het gebruik van een checklist

We leven in een tijd waarin er steeds meer gebruik gemaakt wordt van verschillende lijstjes. Ook zijn er online steeds meer websites die verschillende Lijsjes aan je aanbieden. Zo kun je ook bij verschillende uitvaartorganisaties een checklist vinden waarmee je gemakkelijker de uitvaart kunt regelen voor de overleden dierbare persoon. Het is dan alleen wel belangrijk dat je een uitvaartorganisatie kiest waar je een goed bij voelt en ook zeker weet dat zij de uitvaart goed voor jou kunnen regelen.

Een deel zelf regelen!

Veel nabestaanden vinden het fijn als ze een deel van de uitvaart in eigen handen hebben. Het is namelijk hun dierbare en zij weten wat de persoon mooi, fijn en leuk vond. Een manier waarop dit bereikt kan worden is via een uitvaart regelen met checklist. Door een checklist weten de nabestaanden welke delen van de uitvaart nog geregeld moeten worden en waar zij dan dus eventueel mee kunnen helpen. Zo hebben de nabestaanden het gevoel dat ze iets betekend hebben en weet de uitvaart organisatie dat de uitvaart goed geregeld wordt.

Maak het persoonlijk

Een ding waar de nabestaanden voornamelijk goed mee kunnen helpen is het persoonlijk maken van de uitvaart. Bij het persoonlijk maken van de uitvaart wordt voornamelijk bedoeld dat er bijvoorbeeld foto’s en video’s worden toegevoegd aan de uitvaart. Hierdoor krijgen veel mensen een beeld van wie de persoon was en wat hij of zij voornamelijk deed in het dagelijkse leven. Ga hier dan ook met alle nabestaanden even goed voor zitten en zoek genoeg mooie en waardevolle herinneringen uit!

Comments are closed.