Hoe kies ik een merk voor mijn schoonheidssalon?

Een eigen schoonheidssalon opzetten is niet makkelijk. Het begint allemaal met een bedrijfsnaam en het registreren van jouw schoonheidssalon bij de Kamer van Koophandel. Vervolgens zul je moeten nadenken over de saloninrichting. Wat voor behandelstoel ga je aanschaffen en wat voor apparatuur heb je nodig voor de behandelingen? Misschien nog wel belangrijker is de merken die je in de schoonheidssalon wilt gaan gebruiken. Hiermee onderscheid je jouw salon namelijk van andere salons.

Wensen in kaart brengen

Tijdens de opleiding tot schoonheidsspecialist en tijdens specialisaties heb je te maken gekregen met diverse merken zoals Annemarie Borlind, Nouveau Contour en Neoderma. Er bestaat helaas geen eenzijdig advies over de merken aan schoonheidsproducten en apparatuur die je het beste in jouw schoonheidssalon kunt gebruiken. Het blijft namelijk gewoon een persoonlijke keuze die mede afhankelijk is van de eerdere ervaringen die je hebt met bepaalde merken.

De belangrijkste stap voor het kiezen van merken voor jouw salon is om jouw wensen in kaart te brengen. Stel jezelf de vraag welke producten onmisbaar zijn voor de behandelingen in de salon. Heeft een merk deze producten niet? Dan wordt dat merk niet het merk voor jouw schoonheidssalon.

Daarnaast is het goed om in beeld te brengen welke eisen je aan de producten en apparatuur stelt. Wil je bijvoorbeeld bepaalde ingrediƫnten niet in de producten verwerkt hebben? Sluit merken met deze ingrediƫnten dan gelijk uit. Ook is het goed om vooraf een budget op te stellen voor de aanschaf van de apparatuur en de producten. Door een budget zullen er merken zijn die financieel niet haalbaar zijn.

Tot slot is het bij de keuze van merken voor jouw salon goed om na te denken over de wensen van jouw (toekomstige) klanten. Houden zij van merken met een luxe uitstraling? Schaf dan een merk aan dat aan deze wens voldoet.

Een selectie maken

Nadat je jouw wensen en die van jouw (toekomstige) klanten in kaart hebt gebracht, is het tijd om een selectie van merken te maken. Ga op zoek naar merken die aan al jouw wensen en eisen voldoen. Je zult merken dat je een kleine selectie aan merken overhoudt. Leg vervolgens contact met de groothandel of de fabrikant van deze merken. Ga in gesprek met de verkoopmanagers om de beste deal te bereiken.

Een beslissing nemen

Na de gesprekken met de verkoopmanagers van een selecte groep merken, wordt het tijd om een beslissing te nemen. Naar welk merk gaat jouw voorkeur uit? Is het dat merk met die goede deal en de goede gebruikerservaringen? Kies dit merk dan als merk voor jouw schoonheidssalon.

Comments are closed.