How to train your dragon 2: mooie verhaallijn, goede graphics

How to train your dragon was een succesvolle 3D animatiefilm over vikings, draken en met mooie special effects. Het ging over vikings die vochten tegen de dragen, maar uiteindelijk werden de draken en het zoontje van het stamhoofd de grootste vrienden. Deze film kwam in 2010 in de bioscoop en het is nu, vier jaar later, toch echt tijd voor een deel twee.

Kinderboeken

Ook deel drie staat alweer geplant voor juni 2016. De films zijn gebaseerd op de kinderboeken van auteur Cressida Cowell. De filmindustrie heeft nog veel in te halen, want Cowell is op dit moment al bij haar twaalfde deel, genaamd “The Incomplete Book of Dragons”. Een film wordt altijd anders dan het boek, maar DreamWorks heeft met deze films uitstekend werk geleverd.

Het verhaal

Op het einde van het eerste deel was er vrede tussen de draken en vikings. In deel twee leven de vikings en draken nog steeds in harmonie samen. Hiccup, het dappere jongetje en hoofdpersoon, zal zijn vader op moeten volgen als hoofd van de stam. Hiccup is erg onzeker en weet niet wat hij hier mee aan moet. Hij wordt echter wel gedwongen om zijn moed weer bij elkaar te rapen en te laten zien aan zijn dorp dat hij een held is. Een onbekende drakenrijder met masker op komt het dorp bezoeken en ook Drago Bloodvist heeft niet veel goeds voor ze in petto. Hiccup komt in actie en laat zien dat hij een waardige opvolger is van zijn vader, maar zonder zijn vriendinnetje Astrid en draak Toothless had hij het klusje niet kunnen klaren.

Boodschap

Er zit ook en ecologische boodschap in het tweede deel van How to train your dragon verscholen, alhoewel het niet centraal staat. Hiccup komt namelijk oog in oog te staan met dragenjagers die laten weten dat ze hun ‘quota moeten halen’. Dit refereert aan de bedreigde diersoorten waarop wordt gejaagd, zoals walvissen en olifanten.

Comments are closed.