Inbrekers voor tienduizenden euro’s huisgehouden in gieterij

Luuk Dekens, eigenaar van Gieterij Borcherts in Sappemeer, heeft camerabeelden van een grote roof in de Gieterij publiekelijk gemaakt. Op die manier wil hij andere ondernemers waarschuwen. De dieven hebben met zeven man sterk ingebroken in de Gieterij en voor tienduizenden euro’s schade achtergelaten.

Op beeld

De hele roof staan van begin tot eind op beeld. De inbrekers waren zo brutaal om maar liefst zes uur uit te trekken om heel het pand leeg te halen. De inbraak vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag en ze hebben er heel de nacht voor uitgetrokken, zegt Luuk Dekens. De inbrekers zijn begonnen rond een uur of twaalf tot zes uur de volgende ochtend. Ze zijn goed georganiseerd te werk gegaan en alles liep op rolletjes.

Ravage

Volgens de eigenaar is de inbraak het werk van echte professionals, gezien de manier waarop er te werk is gegaan. Je zag dat ze wisten waar ze mee bezig waren. Dekens laat weten diep geraakt zijn door de vernieling en ravage die ze hebben achtergelaten. Het gebouw is flink toegetakeld en de schade daaraan bedraagt al zo’n 15.000 euro. De gestolen inventaris zal ook in de tienduizenden euro’s lopen. Ze zijn nog bezig met de inventarisatie om te zien wat er nu allemaal is ontvreemd.

Waarschuwen

Dekens vindt het zijn plicht om andere ondernemers in de buurt te waarschuwen voor deze boeven. Hij wil voorkomen dat zoiets ook anderen overkomt, zodat de dieven niet bij anderen hetzelfde kunnen aandoen. Gelukkig heeft Dekens een goede verzekering afgesloten, dus als het goed is zijn de kosten voor de heropbouw van het pand en de ontvreemde inventaris gedekt. Niet iedereen is echter zo goed verzekerd als hij en daarom voelt Dekens zich verplicht om anderen te waarschuwen om goede deursloten aan te schaffen en andere voorzorgsmaatregelen te nemen. Dit wens je je ergste vijand nog niet toe.

Comments are closed.