Kies voor veiligheid, kies voor mamafietsen

Waarmee onderscheiden mamafietsen zich van andere fietsen en wanneer moet je er echt een aanschaffen? Wanneer je jonge kinderen voor het eerst naar school gaan wil je ze natuurlijk zo veilig mogelijk vervoeren. Maar je moet ook voor jezelf kiezen, en daarom zijn mamafietsen ontworpen. Deze fietsen maken het voor jou extra makkelijk en comfortabel om de dagelijkse trip naar school, de supermarkt of een andere locatie te maken. Kies voor de veiligheid van je kinderen, maar ook voor comfort voor jezelf, met een prachtige mamafiets.

De kenmerken van mamafietsen

Hoe weet je of je te maken hebt met een mamafiets? Er zijn een aantal kenmerken waar je mamafietsen aan kunt herkennen. In de eerste plaats is er sprake van een laag instapmodel, waarmee je gemakkelijk op en af kunt stappen. Daarnaast hebben deze fietsen ook brede banden, waarmee de grip op het wegdek beter is. Over iedere ondergrond kun je goed heen fietsen: gras, grind, asfalt of anders. Ook het stuur van een mamafiets is extra breed, en in de meeste gevallen zelfs verstelbaar. Zo kun je hem extra breed maken als je er een kinderzitje wilt plaatsen, maar is hij ook smaller te maken zodra het zitje er vanaf gaat.

Een goedkope mamafiets kopen

Mamafietsen hoeven niet persé duur te zijn, en er zijn gelukkig een groot aantal fietsen die  een stuk minder prijzig zijn. Zo kun je een mamafiets kopen met korting, wanneer er ergens een aanbieding geldt. Gelukkig zijn er regelmatig aanbiedingen te vinden op deze fietsen, en kun je dus flink wat geld besparen. Ook heb je de mogelijkheid om naar tweedehands mamafietsen te kijken. Deze fietsen zijn in de meeste gevallen nog van zeer goede kwaliteit, maar zijn goedkoper omdat ze dus al gebruikt zijn. Hiermee kun je ook veel geld op een mamafiets besparen.

Mamafietsen: het voorbeeld van comfort en stevigheid

De belangrijkste voordelen van mamafietsen zijn algemeen bekend. Je kunt comfortabel, maar vooral ook veilig fietsen met je kinderen. Het comfortabele gedeelte zit hem in het lage frame en de goede zadelhoogte, die je naar je eigen beenlengte kunt instellen. De veiligheid zit hem in de brede banden, de stuurbegrenzing, maar ook de dubbele standaard. De mamafiets blijft op deze manier stevig staan, zonder dat je het risico loopt dat hij omvalt. Op deze gebieden is de mamafiets een enorme verbetering van gewone fietsen! Voor je eigen veiligheid en die van je kinderen zijn mamafietsen echt een uitkomst.

Een aantal aandachtspunten

Waar kun je op letten bij aankoop van een mamafiets? Mamafietsen kun je in verschillende modellen krijgen, en het is daarom belangrijk om een variant te kiezen die bij jouw behoeften past. Fiets je veel en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Kies dan voor de elektrische mamafiets, die met een voorwielmotor extra kracht geeft om naar school of een andere bestemming te fietsen. Ook is het belangrijk om te letten op je juiste afmetingen en de breedte van het stuur, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom heb je heel veel verschillende trendy designs waar je uit kunt kiezen.

Meer info: https://www.fietshemel.nl/

Comments are closed.