Leven zonder smartphone, is dat mogelijk?

Leven zonder smartphone, dat kan. Echt.

Nog geen vijf jaar geleden kreeg de laatste der Mohikanen ook een smartphone. Sindsdien is de kans groot dat iedereen onder de 80 en boven de 3 tientallen keren per dag bezig is met swipen, appen, chatten, klikken, scrollen, foto’s maken, Social Media checken en mini-bioscoop spelen. Liefst op volume 10, anders beleef je dat filmpje toch niet echt?! En dan vinden ze in China dat wij Europeanen nog maar zeer beperkt gebruik maken van onze smartphones. The sky is tenslotte de technologische limit!

 

Je smartphone, een zegen. Maar ook een vloek. We worden geleefd door onze smartphone en Social Media. Daarom hoor je steeds meer: mensen willen weer vaker en bewuster offline zijn. Vakantie vieren zónder wifi, uit eten zónder die rechthoekige handenbinder, échte stilte in de stiltecoupé. En dat is mogelijk. Heel simpel, door een leven zonder smartphone. Maar wel met telefonische bereikbaarheid, jouw leven gaat tenslotte door.

 

Leven zonder smartphone, de voordelen

 

  • Niet ALTIJD bereikbaar hoeven te zijn.
  • Minder prikkels, meer rust en overzicht in het hoofd.
  • Niet OVERAL op hoeven te reageren om nog mee te tellen.
  • Niet altijd maar die afleiding, door vier verschillende piepjes of verstorend trillen.
  • Je spreekt weer eens een echt mens. Bekend of onbekend.
  • Social Media draaien echt wel door zonder jou.
  • Klokken hangen overal en de NS kent heuse informatieborden.
  • Je nek staat weer normaal, weg met die rare ‘smartphoneknik’.
  • Je ziet weer eens wolken, en lucht in plaats van altijd maar dat schermpje.
  • Bellen en gebeld worden wordt dan óók weer leuk. Terug naar de basis van onderweg communiceren!

Leven zonder smartphone, onbeperkt bellen

 

Even bellen dat je later komt. Je neefje bellen en uitgebreid feliciteren met zijn verjaardag. Weer eens lekker lang bellen met je beste vriendin of moeder. Dat lastige gesprek voeren met een echt persoon, niet via de chatfunctie op je smartphone. Onbeperkt kunnen bellen heeft zoveel voordelen: de beller is sneller, je hoort nog eens een echt mens, bellen daagt je uit om nog beter te communiceren en grote kans dat je nog extra beweegt ook, rondlopend met die paar vierkante centimeter telefoontechniek aan je oor.

 

Leven zonder smartphone is interessanter leven, zonder dat je het gemak van bellen hoeft in te leveren! Waar en wanneer jij maar wilt. Wil jij ook meer rust en overzicht in je leven? Kijk eens op www.robinmobile.nl voor aanbiedingen en maak leven zonder smartphone, maar met alle voordelen van onbeperkt bellen mogelijk.

 

Comments are closed.