Ministeck Patronen

Figuren

Er zijn heel wat verschillende soorten patronen op de markt. Je hebt ministeck’s in alle soorten en maten, alle kleuren en vormen. De thema’s waaruit je kunt kiezen zijn eigenlijk eindeloos, maar ik zal toch proberen ze hier wat op te sommen voor je.
Voor de echte dierenliefhebber bestaan er de populaire dieren ministeck’s. Hier heb je een enorme keuze, want voor elk dier bestaat er wel een puzzel. Daarnaast heb je ook nog de platen waarop je een natuurscenario afbeeld en de platen waarop portretten worden gemaakt. Natuurlijk kun je er ook altijd voor kiezen om zelf een ontwerp te maken en dit dan volledig na te maken met behulp van de steentjes, om zo prachtige taferelen te leggen.

Vormen

Naast de figuren die afgebeeld worden met behulp van de steentjes kan ook de vorm van de kunststoffen ondergrond erg variƫren. De meest voorkomende vorm is de rechthoek of het vierkant. Naast deze twee zijn er echter nog heel wat andere mogelijkheden. Zo zijn er de platen die cirkelvormig zijn, of die zelfs de vorm van een gezicht of een dier hebben, om zo nog beter te passen bij hetgeen je wilt afbeelden.
Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een mini-ministeck. Deze plaatjes zijn maar een dertigtal centimeter lang en even breed. Omdat ze uit een relatief laag aantal steentjes bestaan zijn deze dan ook zeker aan te raden voor beginners.
Voor de gevorderden heb je dan ook net het omgekeerde, namelijk de XXL platen. Deze platen kunnen erg groot worden en bevatten vaak ook erg veel stukjes, soms zelfs meer dan tienduizend.

Ik hoop dat ik je wat heb kunnen bijbrengen over de verschillende soorten ministecks. Ook wens ik je veel succes als je besloten hebt om zelf de wonderlijke wereld van de ministecks binnen te stappen.

Comments are closed.