Motor vs scooter kopen

Twijfel je over het kopen van een motor of een scooter kopen? Dan helpen wij je graag door de voordelen van een scooter en een motor voor je op een rijtje te zetten. Beiden vervoersmiddelen lijken heel erg op elkaar, maar zijn toch net iets anders. Met name wat betreft de toegestane snelheid is er nogal een groot verschil tussen deze vervoersmiddelen.

Redenen om een scooter of motor aan te schaffen

Met een motor arriveer je vaak stukken sneller op de gewenste plaats van bestemming. Dit komt doordat deze harder mogen dan de 45 kilometer van een scooter, dit heeft echter wel het gevolg dat je op een brommer een helm moet dragen. Het feit dat een brommer sneller is dan een scooter is vooral handig als we het hebben over lange afstanden die ook afgelegd kunnen worden op de snelweg. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat er verschillende soorten scooters zijn. Het verschil zit hem in de motorblokken die ingebouwd zijn. Deze blokken maken uit hoe hard een scooter precies kan rijden. Voor motors die beschikken over een zwaar motorblok moet je een extra rijbewijs halen. Dit rijbewijs is best prijzig, waardoor er ook niet veel mensen zijn die ervoor kiezen om dit rijbewijs erbij te halen. Daarbij is het vrij lastig om het diploma te behalen, waardoor je vaak al met het volgen van lessen een hoop geld kwijt bent. Voor mensen met een kleine beurs of mensen die andere prioriteiten hebben is het dan ook niet aan te raden om motorlessen te volgen. Het feit dat je voor een motor met een zwaar motorblok een rijbewijs moet hebben is voor veel de doorslag die ervoor zorgt dat ze toch voor een scooter kies.

De voordelen van een scooter

Met een scooter kun je binnen de stad vaak min of meer ook profiteren van de voordelen die je ook hebt als motor. Bijvoorbeeld dat je gemakkelijker door het verkeer kan bewegen. Dit komt vaak goed van pas als er een begin is van file vorming, ook daar kun je uit ontkomen door zigzaggend door het verkeer heen te gaan. Een scooter heeft verder als groot voordeel dat je gemakkelijk wegen kunt afsnijden door binnen door te rijden. Hierdoor ben je vaak stukken sneller op de gewenste plaats van bestemming en heb je minder last van het overige verkeer. Verder heb je met een scooter niet meer te maken met de parkeer problemen. Je kunt een scooter namelijk als ware overal parkeren waar je ook een fiets kunt parkeren.

Kortom, het kopen van een scooter heeft veel voordelen die het kopen van een brommer ook heeft. Het enige verschil zit hem eigenlijk in de snelheid van het vervoersmiddel en het feit dat je een helm moet dragen. Mocht je geen geld en moeite willen investeren in het behalen van een extra rijbewijs is het zeker aan te raden om een scooter te kopen. Dit is vooral handig voor het afleggen van afstanden binnen je dorp of stad.

Comments are closed.