Soorten stickers

Stickers heb je in alle kleuren en maten, maar ook in verschillende materialen. Zolang het maar ergens op plakt natuurlijk! Je hebt simpele stickers, zoals je die op de scholen terugziet. Heb je goed je best gedaan? Dan werd je beloond met een mooie sticker die je vaak nog zelf mocht uitzoeken, wauw! Waar vroeger de stickers vooral voor het plezier waren, gebruik je stickers op latere leeftijd voornamelijk voor gebruiksgemak en functies. Hoezo? Dit leg ik je uit.

Programmeerbare stickers

Een van de meest gave voorbeelden zijn de NFC-stickers. Dit zijn industriële stickers die voor allerlei soorten toepassingen kunnen worden gebruikt. NFC ken je misschien wel vanuit je telefoon? Je kunt er tegenwoorden bijvoorbeeld ook mee betalen. Je ziet ook steeds vaker posters en billboards met een ingebouwd NFC punt. Wanneer je hier je telefoon tegenaan houdt, dan opent je smartphone bijvoorbeeld een website. Wanneer je zelf een aantal van deze nfc-stickers hebt kun je deze ook zelf programmeren. Plak bijvoorbeeld op een centraal punt in je huis een Wifi-sticker. Wanneer iemand nu met je wifi wil verbinden hoef je niet langer die lastige code op te zoeken, maar laat je ze gewoon hun telefoon tegen de sticker houden. Et voilà, de smartphone maakt verbinding met het juiste wifi netwerk en wachtwoord.

Labelen met stickers

Een andere praktische toepassing is het labelen van je spullen met etiketten. Vooral bij het opbergen van dingen die je niet meer nodig hebt, dit stop je vaak in dozen en kun je vervolgens niet meer terugvinden. Label de dozen, en je weet precies wat erin zit! Maar ook bijvoorbeeld in je keukenkastjes kan dit handig zijn. Of het labelen van al je sleutels, vooral wanneer ze veel op elkaar lijken. Een labeltje helpt je dan eenvoudig om ze uit elkaar te houden. Stickers doen dus meer dan alleen plakken en mooi zijn, stickers kunnen ook functies hebben!

Comments are closed.