Tampon alternatief

Alle vrouwen krijgen er op een bepaald moment in hun leven mee te maken; ongesteldheid. Dit betekend dat ze ook te maken krijgen met de producten welke hiervoor op de markt zijn. Denkt u aan de tampon en het maandverband. Veel vrouwen zullen niet weten dat er tegenwoordig een onwijs goed alternatief voor de tampon / maandverband is. Dit is de Softcup. De Softcup is een flexibel cupje wat inwendig gedragen dient te worden. Dit cupje sluit zich om de baarmoedermond en in plaats van te absorberen vangt het je menstruatiebloed op.

Dit alternatief voor een tampon wordt door veel vrouwen als zeer positief ervaren. De voordelen van een Softcup ten opzichte van een tampon zijn als volgt :

  • Softcup kan tot 12uur lang gedragen worden.
  • De Softcup voorkomt nare geurtjes doordat het menstruatiebloed niet wordt blootgesteld aan zuurstof.
  • Softcup is comfortabel en je voelt hem niet zitten zodra hij is ingebracht.
  • Door de langere draagtijd hoef je minder vaak te verschonen.
  • Met de softcup kunt u gerust naar het zwembad of andere activiteiten ondernemen.

De Softcup is al bijna 10 jaar op de markt en goedgekeurd door de FDA. Hij is dus volledig veilig in gebruik te nemen. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de Softcup is van hypo allergeen, latexvrij en irriteert niet.

Toxic Schock Syndrom

Het TSS staat gerelateerd aan het absorberende vermogen van een tampon. Hoe hoger het absorbatievermogen van de tampon is, hoe groter het risico op TSS is. Dit syndroom is nog nooit in 10 jaar vastgesteld bij vrouwen welke de softcup gebruiken. Dit is te danken aan het feit dat de Softcup een niet absorberend product is en het de zuurtegraad in het lichaam dus in balans houdt. De Softcup is dus een ideaal alternatief voor een tampon of maandverband.

Tampon alternatief? Probeer eens een Softcup!

Comments are closed.