Verhuizen naar Fredrikstad

Menig Nederlander kiest er voor om te emigreren naar een mooi land. De een omdat hij Nederland simpelweg beu is, de ander omdat ze op zoek zijn naar een nieuw avontuur of een baan hebben gekregen. Waar men naar toe trekt is verschillend. De een gaat naar een warm land zoals Curaçao terwijl een ander voor Scandinavië kiest. In dit artikel gaan ik het hebben over Fredrikstad in Noorwegen.

Fredrikstad, Noorwegen

Fredrikstad staat bekend als één van de drie Noorse steden die nog steeds een verdedigingsmuur heeft staan. Deze muren zijn in 1663 gebouwd aan de hand van Nederlandse militaire principes. Met water gevulde grachten zijn hier dan ook bij aangelegd. Vroeger werden criminelen op een heuvel aan de galg gehangen, deze heuvel staat lokaal bekend als de Galgeberget.(Gallows Hill) Bij Fredrikstad liggen een aantal eilandjes die zeker de moeite zijn om te bezoeken. Je kunt hier zelf op pad gaan maar ook een rondleiding krijgen waarbij je alles verteld wordt over de historie. Het mooie aan deze rondleidingen is dat je op plekken komt die alleen bij lokale bewoners bekend zijn, je ziet dus meer dan wanneer je zelf op pad gaat.

Vervoer naar Fredrikstad

Op zo’n 90 kilometer afstand van Fredrikstad ligt het vliegveld van Oslo, wil je wat dichterbij landen dan kun je vliegen naar Moss Airport, wat op 27 kilometer afstand ligt. Mocht je niet van vliegen houden dan is de trein ook zeker een optie. De verbinding loopt van Noorwegen naar Zweden en vervolgens naar Denemarken. Vanuit Denemarken kun je de oversteek naar Europa maken.

Emigreren

Wanneer je wil emigreren naar Noorwegen zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Zo zul je rekening moeten houden met wat je achterlaat in Nederland. Heb je bij alle instanties aangegeven dat je gaat emigreren en heb je al je abonnementen opgezegd. Ook is het verstandig om je huis van te voren al te verkopen, dit is namelijk lastig te regelen. Daarnaast is het verstandig om contact te nemen met een verhuisbedrijf wat internationale verhuizingen verzorgd. Voor verhuizingen naar Noorwegen kun je bij De Jong Verhuizingen terecht. Zij kunnen je helpen met het regelen van al het papierwerk wat benodigd is en zij verhuizen je spullen op een nette, betrouwbare manier. Ook zijn zij verzekerd tot €100.000 euro voor de te verhuizen spulletjes, mocht er dan toch iets mis gaan onderweg.


Wil je toch liever naar Stavanger, Noorwegen? Lees dan dit artikel eens.

Comments are closed.