Voorjaar

Voorjaar

Het is dinsdagochtend. Het is nog schemerig. Ik zet de lampen nog even aan, omdat het toch nog iets te donker is. Na een lekkere kop cappuccino te hebben gezet met mijn Nespresso machine, start ik mijn laptop op en begin ik het nieuws te lezen. Ik lees dat het mooi weer gaat worden. Dit in ogenschouw nemende, besluit ik om de tuin eens ‘voorjaar-klaar’ te maken.

Na gedoucht te hebben, mijzelf te hebben opgefrist en aangekleed ga ik naar buiten. Inmiddels is het licht geworden. In mijn hoofd maak ik een plan van aanpak. Ik besluit om eerst de loungeset eens te reinigen. Er zit een klein dun groen laagje op diverse plekken. Nadat ik een sopje gemaakt heb, begin ik te schrobben. Terwijl ik hiermee bezig ben, besluit ik om straks een hoes voor de loungeset via internet te gaan kopen. Deze hoezen kosten niet zoveel en scheelt en boel schoonmaakwerk.

Nadat de loungeset weer blinkt, neem ik het ligbed onder handen. Ook hier zit een laagje groen op, maar na een kwartiertje flink schrobben is ook het ligbed weer klaar om gebruikt te worden. Ook voor het ligbed ga ik een hoes aanschaffen. Na het ligbed is de voet van de parasol aan de beurt. Gelukkig ben ik zo verstandig geweest om de tuinstoelen en tuintafel in herfst in onze schuur te plaatsen, want anders moest ik die nu ook schoonmaken.

Na de tuinmeubelen nog even een uurtje onkruid verwijderd en toen zag de tuin er weer picobello uit. Helemaal klaar voor het voorjaar. Laat het mooie weer maar komen!

Comments are closed.